Tým Al Ahlí se zbavil Haška

Ivan Hašek

Ivan Hašek Zdroj: ctk

Fotbalový trenér Ivan Hašek byl po neúspěchu svého týmu Al Ahlí ve finále Poháru mistrů Perského zálivu propuštěn. Informuje o tom server gulfnews.com. Kvůli působení ve Spojených arabských emirátech přitom Hašek na konci června opustil opustil post předsedy Fotbalové asociace České republiky.

Když Hašek opouštěl nejvyšší funkci v českém fotbale, loučil se odůvodněním, že se vrací tam, kam patří, tedy do „vachrlaté trenérské kádě.“ Možná tehdy netušil, jak přesně svoji trenérskou budoucnost vystihl.

Tým Al Ahlí ve kterém působil před návratem do Česka v období 2007 – 2009 a vyhrál s ním mistrovský titul se Haška zbavil po prohraném dvojzápase s mužstvem Al Šabáb. První zápas sice Al Ahlí vyhrálo 3:2, ale v odvetě Haškův tým prohrál 2:0. Na lavičce Al Ahlí by měl Haška nahradit bývalý trenér Atlétika Madrid Sanchez Flores.

V českém fotbale panuje od Haškova odchodu bezvládí. Valná hromada, která měla zvolit Haškova nástupce už polovině září se nedokázala shodnout na výkladu stanov a k volbě vůbec nedošlo. Další pokus o obsazení uvolněného místa předsedy Fotbalové asociace ČR proběhne příští týden - 17. listopadu. Rozhodovat se bude mezi Miroslavem Peltou, Jindřichem Rajchlem a Tomášem Paclíkem.