U Jarolímků? To je putyka, která má styl
Vstoupit do jinak nenápadné restaurace je možné dvojím způsobem – z Primátorské, nebo přímo z hlavní Zenklovy ulice, a to přímo na prostornou letní zahrádku s vzrostlými kaštany. V létě je v provozu pouze venkovní posezení.
Testovací tým týdeníku Sedmička restauraci navštívil a zhodnotil na přání čtenářů.
Grilované speciality
Pohostinství U Jarolímků vypadá na první pohled jako jedna z libeňských putyk. Má však styl. Dřevěné stoly a lavice jsou udržované a čisté, obsluha je nadmíru profesionální, nabídka vyvážená.
„Evidentně tady sázejí na pivo, českou kuchyni, příjemnou atmosféru, a i když to není žádná nóbl restaurace, přesto je jasné, že nic nepodceňují,“ komentoval první seznámení s restaurací expert na gastronomii Jakub Řičica.
V létě jsou v nabídce kromě stálého jídelního lístku a poledního menu také grilované speciality.
Servírka přišla hned a správně se nejprve zeptala na nápoje a pak nabídla jídelní lístky.
„Obsluha kmitá, kuchyně jede na plné obrátky a nikdo se nemusí dvakrát hlásit o pozornost. Tak to má vypadat,“ řekl Řičica.
Z jednoduchého jídelního lístku si nejprve objednal domácí tlačenku. „Je to profesionální i chuťová zvědavost. A musím přiznat, že tohle bylo povedené. Krásná struktura, žádná semletina. Předkrm se opravdu povedl,“ zhodnotil tlačenku Řičica.
Hlavním chodem byl hovězí rumpsteak na bylinkách se šťouchaným bramborem. Maso bylo perfektně podané – měkké a správně propečené. „Udělat dobrý rumpsteak není jednoduché. Musí se správně naložit, aby měl ten správný šmak. Takže i tady můžu jedině chválit,“ řekl Řičica.
Jahodový dezert
Na závěr si testovací tým objednal vanilkový řez s čerstvými jahodami a zakysanou smetanou.
„Ideální dezert. Je sezona jahod, tak proč toho nevyužít. Navíc je až nečekaně hezky upravený a stejně dobře chutná. V jednoduchosti je krása, žádný zbytečný experiment a funguje to,“ ohodnotil zákusek Řičica.
U Jarolímků nenabízejí přepych, je to klasická česká hospoda s příjemnou zahrádkou, kvalitní českou kuchyní, příjemnou obsluhou a dobrým pivem.