Uklidnit se a zkusit na nic nemyslet

Poslední osobností, která Sedmičce prozradila sedm největších radostí, je Eva Grambalová-Bezdíčková.

Čtyřiatřicetiletá Eva Grambalová-Bezdíčková je ženou mnoha povolání. Coby tanečnice Afra sklízí úspěchy v Česku i v zahraničí, byla mimo jiné třetí nejlepší na Talent Awards 2008. Učí žáky Základní školy v Malých Hošticích a jako dula pomáhá maminkám u porodu. Při přemýšlení o svých radostech poznamenala, že jich má několikanásobně víc než sedm. K těm největším patří rodina a tanec.

1. Dcera a celá rodina
Dcera Gaia bude mít v září pět a společně s celou rodinou je mou největší radostí. Mám ráda různé rodinné oslavy. Všichni se sejdou, popovídají si. Cítím v tom velkou sounáležitost. Příležitostí, kdy se sejde celá široká rodina, bohužel moc není.

2. Tanec
Tančím asi osm let. Dříve jsem cvičila aerobic, ale začala jsem mít bolesti kolen a zad a zjistila jsem, že to není ten správný pohyb, který mě naplňuje a rozvíjí. Dopídila jsem se ke kurzu břišního tance a našla se v něm. Tanec mi přináší vnitřní duševní uspokojení, je to moje droga.

3. Hudba
Nemám vyhraněný žánr, pokud je hudba dobrá, líbí se mi a klidně to může být i metal. Nemusím snad jen dechovku. Hodně ráda mám vážnou hudbu, například Vivaldiho, Verdiho nebo Brahmse.

4. Umění
Radost mi dělá umění obecně, od literatury přes architekturu až po výtvarné umění. Ráda chodím do galerií, navštěvuji památky. Z literatury mám nejraději Exupéryho. Jeho Malého prince jsem jako malá nedočetla, ale teď jej vnímám jako úžasnou knížku.
5. Cestování
Cestování je mojí velkou vášní, cestuji v podstatě pořád, i při práci. V létě nejsem téměř vůbec doma, cestuji po Česku i do zahraničí. Největším zážitkem pro mě bylo Norsko a Irsko. Norsko pro svoji přírodu, hory a čistotu. Irsko díky příjemným lidem a úžasné hudbě.

6. Meditace
Meditace je pro mě nejlepším uklidněním. Je to chvilka, kdy si můžu sednout, pustit si klidnou a příjemnou hudbu, protáhnout se, zacvičit si. Anebo se jen uklidnit a zkusit si nemyslet vůbec na nic. To je velmi těžké, protože hlavou se člověku pořád míhají nějaké myšlenky.

7. Příroda
Příroda člověka nabíjí. Uvědomí si, že je její součástí, malým kouskem, který do ní patří a měl by s ní souznít. Když jsem přeplněná starostmi, je nejlepší vylézt na kopec, pořádně se u toho zapotit a pak koukat na krajinu kolem. Moc ráda také v přírodě tančím.