Unicorn posiluje, koupil dvě divize od říčanské WBI Systems

Majitel Unicornu Vladimír Kovář

Majitel Unicornu Vladimír Kovář Zdroj: E15 Anna Vackova

Tuzemská softwarová firma Unicorn Systems koupila od technologické společnosti WBI Systems dvě divize. Jde o divize NAV a BSC, které vytvářejí oborová řešení a implementují informační systémy na produktech společnosti Microsoft. Unicorn tím posílil svoji pozici a rozšířil nabídku služeb.

Týmy odborníků z obou divizí se začlenily do struktury Unicornu. Spolu s nimi Unicorn převzal i zakázky a servisní kontrakty. Tuzemská skupina Unicorn, kterou ovládá Vladimír Kovář, působí zejména v oblasti vývoje a dodávek softwaru. Obrat skupiny loni dosáhl 1,5 miliardy korun a tvořily ho zejména dodávky služeb v oblasti vývoje, integrace, provozu a podpory informačních systémů.

Největší zakázky Unicorn realizuje v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, energetiky, průmyslu a telekomunikací. Řešení od Unicornu využilo loni přes 270 organizací a více než 50 tisíc jednotlivců.

Česká společnost WBI Systems sídlí v Říčanech u Prahy a patří mezi největší dodavatele softwarových řešení postavených na produktech společnosti Microsoft.

Unicorn zvýšil tržby na 1,5 miliardy korun