United Nude Lo Res Car je auto, které ignoruje úplně všechno

United Nude Lo Res Car

United Nude Lo Res Car

United Nude Lo Res Car
United Nude Lo Res Car
2
Fotogalerie
Ano, ta věc na úvodním obrázku má být opravdu auto. A ano, údajně jde o odkaz na Lamborghini Countach.

Společnost United Nude má ve své nabídce boty, hodinky, kufry, tašky a další různé doplňky. Přesto ta stejná společnost nedávno představila koncept automobilu. Jeho design má popírat všechna pravidla, která v oblasti automobilového designu platí. Výsledkem je koncept hodně zvláštního elektromobilu.

I když to tak na pohled nevypadá, inspirací zde bylo Lamborghini Countach. Lo Res Car vznikl postupným zjednodušováním designu původního vozu až do absolutně základního tvaru. Tedy v podstatě zcela opačně, než tomu běžně je.

Vůz dostal průhlednou karoserii vyrobenou z polykarbonátu, interiér je dvoumístný, kdy spolujezdec sedí za řidičem. Žádné dveře zde nehledejte, když budete chtít vystoupit, elektricky se nadzvedne celá karoserie. Interiér jako takový je minimalistický, přičemž mu dominuje volant z leštěné nerezové oceli. Ostatní části jsou matně černé.

Pohon společnost United Nude blíže neupřesňuje. Jisté je to, že jde o elektromobil, který kvůli bezpečnosti zvládne maximálně 50 km/h. Koncept bude vystaven v Los Angeles.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz