Úspěšné mistrovství v Petrohradu

Opavské taekwon-do získalo první medaili z individuálního závodu.

Taekwon-Do je u nás poměrně mladý sport, nicméně Česká republika se drží v nejužší světové špičce. Na nedavném mistrovství světa se české výpravě mimořádně dařilo.

Úspěšné opavské taekwondistky

V ruském Petrohradě vybojovala celkem jedenáct medailí a stala se tak třetím nejúspěšnějším státem celého mistrovství. Velkou měrou se o to přičinily opavské taekwondistky Adéla Grodová a Lucie Zedková, které do Opavy přivezly tři medaile.
„Adéla je velký příslib do budoucna, letos poprvé závodila mezi seniory. Její bronzová medaile z individuální soutěže je vůbec první, kterou se v Opavě můžeme pochlubit,“ říká trenér Marek Vinárek. V týmových soutěžích získala zlato a stříbro Lucie Zedková, mistryně Evropy a naše několikanásobná reprezentantka v tomto sportu. „Obou medailí si velice cením, je úžasné porazit takové velmoce jako je Korea a zvláště domací Rusko. Vnímám to jako povzbuzení a odměnu, protože je náročné skloubit práci se sportem,“ řekla opavská reprezentantka.

Taekwon-Do může někdy bolet

Mezi disciplíny předváděné na soutěžích patří i takzvané speciální přerážení, kdy se taekwondista snaží kopem ve výskoku trefit a přerazit dřevěnou nebo plastovou desku. „Když se člověk plně nesoustředí, občas to může pořádně bolet,“ pověděla Zedková.