Ústí jede. A chce být ještě lepší

První česká hokejová liga se přesunula do druhé čtvrtiny. Tabulka odpovídá předpokladům dokonale.

Třináct zápasů odměřilo první čtvrtinu základní části první hokejové ligy. O body do tabulky se kromě tradičních rivalů, Pirátů z Chomutova a Ústeckých Lvů, letos prvně perou i hokejisté Mostu.
Příjemněji se na výsledky kouká Petru Rosolovi, který vede Ústecké Lvy. Spokojený na sto procent ale není. „Pořád je co zlepšovat. Obranu, přechod do útočného pásma,“ ví Rosol.
Otázkám o případných ambicích na postup do bojů o extraligu se zatím vyhýbá. „Je ještě příliš brzy. Soustředíme se na současné zápasy a naším cílem je vyladit formu mužstva do play-off ,“ vysvětluje kouč Rosol.

Velcí rivalové

Ústečtí Lvi mají za sebou už i odvetný zápas proti Pirátům z Chomutova, jeho výsledek však nebyl v době uzávěrky Sedmičky ještě znám. Na společné duely se kouč Ústečanů vždy těší. „Pro kluky je to soupeř jako každý jiný. Ale mám tato utkání velmi rád, protože jsou velkým lákadlem pro fanoušky. Když přijdou tři čtyři tisíce lidí na stadion, vytvoří nádhernou atmosféru,“ pochvaluje si Rosol.
Zatímco Ústí nad Labem a Chomutov vstupovaly do další části soutěže z předních míst, Mostečtí museli sklonit před soupeři hlavy.
Před sezonou totiž trenér Kamil Kaššák uvažoval, že jeho svěřenci mají na to, aby se dostali do play-off První zápasy ukázaly, že to bylo hodně odvážné tvrzení. Podle Kaššáka ale rozhodně není nic ztracené. A to i přesto, že do dalších klání vstoupili prohrou, a spadli tak na dno tabulky.
Mostu nepomohlo ani posílení kádru pěticí kvalitních hráčů z Karlových Varů. „Pár zápasů se nám nepovedlo. Mohli jsme soupeře porazit, ale neprosadili jsme se střelecky. Haprují nám přesilovky, na nich musíme zapracovat,“ myslí si Kaššák.
Jeho svěřenci podle něj mohou uhrát zápasy i se soupeři z druhé strany tabulky. Stejně, jako se to povedlo například Třebíči, která dokázala porazit lídra tabulky z Ústí.
Mostečtí si také téměř celou první část soutěže museli zvykat na časté změny v sestavě. I to už je ale podle kouče vyřešené. „Teď už to měníme jen kvůli zraněním,“ podotýká Kaššák. Dosud se ale nemůže spolehnout na zraněného gólmana Marka Bendu.

O slovo se hlásí

mládí Piráti pro tento ročník značně omladili kádr. Trenér Václav Sýkora vyzdvihl čtveřici mladých posil. „Jaroslav Kůs a Honza Rutta dostávají mnohem více příležitostí. V létě se k nám připojil i Jaroslav Hafenrichter a už zůstal. Všichni tři si o to svými výkony řekli a já věřím, že na sobě dál budou pracovat,“ bilancuje trenér Sýkora.
Příležitosti se dobře chytil i junior Tomáš Bartejs, kterého kouč nasadil, když se zranili důležití obránci ze základní sestavy.

NEJBLIŽŠÍ ZÁPASY

2. listopadu (18.00) Most - Slovan Ústečtí Lvi
5. listopadu (17.30) Slovan Ústečtí Lvi - Hradec Králové Piráti Chomutov - Olomouc