V Čeladné vyhrál Fisher, závěrečné boje byly bez Čechů

Angličan Oliver
Fisher získal v Čeladné
svou první trofej na okruhu
European Tour.

Angličan Oliver Fisher získal v Čeladné svou první trofej na okruhu European Tour. Zdroj: reuters

Třetí ročník golfového turnaje Czech Open v Čeladné, který je součástí evropského okruhu PGA, má třetího vítěze. Po Švédech Oskarovi Henningssonovi a Peterovi Hansenovi letos v Čeladné triumfoval anglický profesionál Oliver Fisher. Na evropském okruhu PGA získal svou první trofej v kariéře. Jako vítěz si odnesl 250 tisíc eur z celkové dotace 1,5 milionu eur (asi 37 milionů korun), která byla o půl milionu nižší než loni.

Závěrečné víkendové boje opět probíhaly bez české účasti. Ani při třetím ročníku se nedokázal žádný z českých hráčů kvalifikovat do závěrečných kol. Celkem 16 domácích golfistů nastoupilo do turnaje, ale cutem neprošel ani jeden. Nejblíže k postupu byl nejmladší z nich. Patnáctiletého Šimona Zacha dělily od postupu dvě rány.

„Jsem zklamaný, ale spokojený zároveň. Do Čeladné jsem nejel s cílem projít cutem. Bral jsem to od začátku jako ohromnou příležitost zahrát si s profesionály na jednom turnaji,“ řekl Zach pro oficiální webové stránky turnaje.

„Vyšlo mi první kolo a začalo se hovořit o tom, že bych mohl postoupit. Ale já jsem měl velké problémy hned v úvodu. Nebýt série dvou birdie a hlavně eaglu na šestnáctce, třeba by o mne nebyl ani takový zájem a já bych hrál někde kolem šesti sedmi ran nad par,“ dodal nejlepší český hráč na turnaji.

Cutem překvapivě neprošel ani jeden z nejlepších hráčů, kteří do Čeladné dorazili – Miguel Ángel Jiménez. Španělský golfista, jenž se podílel na projektu hřiště, na kterém se hrálo, předvedl špatný výkon hned v úvodním čtvrtečním kole.

Ani v pátek se výrazněji neprosadil a víkendové boje se musely obejít bez něj. Jiménez přiletěl do Beskyd přímo z Atlanty, kde se konal poslední major letošní sezony. Chtěl si vylepšit loňské umístění, Minulý rok v Čeladné skončil na sedmém místě.