V Českých Budějovicích vrah zastřelil známého hudebníka a jeho manželku

První jihočeská vražda v tomto roce šokovala celé České Budějovice. Ve čtvrtek 11. února po půlnoci našli příbuzní v bytě zastřeleného dvaašedesátiletého muzikanta a hudebního pedagoga Pavla Malhockého a jeho manželku Janu. Policie z vraždy podezírá osmadvacetiletého Jana Heidingera.

Muže dopadla německá policie ve čtvrtek večer v Pasově.
Vrah zabíjel v prvním patře činžovního domu v ulici Komenského nedaleko supermarketu Lidl. Dům i jeho okolí celý den prohledávali kriminalisté. „Je to pro mě šok. Oba byli pohodoví a milí lidé,“ řekl jeden ze sousedů, který se o vraždě dověděl až ráno. Podle jeho slov se vrátil domů kolem půlnoci a pak usnul. Žádné výstřely neslyšel.
Lidé, kteří muže dobře znali, potvrdili Sedmičce, že hudebník se ještě ve středu večer zastavil krátce ve vinárně U Sosáka, pak odešel domů. Zároveň ale tvrdí, že muž měl problémy Janem Heidingerem, synem zavražděné ženy. Ten Malhockému často vyhrožoval, dokonce jej na ulici fyzicky napadl.
Více informací nechtěla poskytnout ani záchranná služba, která v bytě zasahovala. „Máme od policistů zákaz k tomu dávat informace,“ poznamenal ředitel jihočeské záchranky Marek Slabý.
Zavražděný hudebník a skladatel Pavel Malhocký je autorem řady scénické hudby k představením Jihočeského divadla. Vedení divadla z piety zrušilo dnešní představení Mam´zelle Nitouche.
Další informace k případu zveřejní jihočeská policie na tiskové konferenci v pátek 12. února v 11 hodin.
V kraji je to první letošní vražda. Poslední se stala v loňském prosinci. Čtyřiapadesátiletého zlatníka brutálně usmrtily v jeho bytě na českobudějovickém sídlišti dvě ženy z Táborska. Za loupežnou vraždu jim hrozí až výjimečný trest.