V Čestlicích si najde zábavu každý

Největší aquapark ve střední Evropě poskytuje hostům všestranné vyžití. Nechybí občerstvení ani relaxační koutek.

Aquapark v Čestlicích působí na první pohled mohutným dojmem. Aquapalace Praha je totiž největším středoevropským centrem vodních hrátek svého druhu. Jelikož leží pár kilometrů za Prahou, obyvatelé hlavního města a středních Čech jsou tam nejčastějšími hosty.

vznikl před rokem. Návštěvníci se v něm setkají s nejmodernějším vybavením. U vstupu obdrží čip, kterým nejen zamknou a odemknou své skříňky, ale využijí jej také při placení v celém areálu. „Je to mnohem jednodušší než opakovaně chodit do skříňky pro peněženku,“ říká pochvalně Martina Nová, která se do aquaparku vydala se synem. Veškerou útratu pak návštěvníci zaplatí při odchodu u výstupní pokladny.

Lidé si zároveň mohou přiložením čipu na čtečku zkontrolovat, kolik času jim ještě na koupání zbývá. Hodiny je tam totiž docela složité najít a bylo by dobré, kdyby jich ve vodním areálu bylo více.

Nezbytné ukazatele

U vstupní pokladny dostanou návštěvníci přiřazený sektor šaten. Jednotlivé oddíly se liší písmeny a barvami. Lidé tak v rozsáhlém komplexu lépe najdou svoji skříňku. Celý prostor koupaliště je protkán sítí ukazatelů a informačních tabulí. Cesta do bazénu, k jednotlivým atrakcím a zpět do šaten tak návštěvníkům nečiní potíže.

Podobný systém funguje také uvnitř čestlického aquaparku. Vzhledem k tomu, že je areál rozdělený do několika rozdílných částí, nápověda v podobě ukazatelů je nezbytná.

Tematické členění

Aquapalace Praha je rozdělený do čtyř částí určených různým věkově a povahově odlišným kategoriím návštěvníků. Venkovní část je kromě opalování věnovaná hlavně sjíždění divoké řeky. „Sice při tom vždycky schytám od někoho kolenem do zad, ale tohle bych v přírodě nezažil. Bál bych se vstoupit do tak silného proudu,“ konstatuje sedmnáctiletý Martin Kadeřábek.

Bezpečnost na atrakcích mají na starost plavčíci. Stojí doslova na každém kroku.

V paláci dobrodružství

Nejvíce se jich nachází v takzvaném Paláci dobrodružství, který je plný různých toboganů a skluzavek. Pod speciálním dohledem je pak atrakce spacebowl, která vypadá jako velký trychtýř. Ne každý si na ni troufne. „Baví mě sledovat, jak se tam lidé točí dokola, ale nešla bych tam. Bála bych se,“ říká třiašedesátiletá Milena Pálková.

Protože se do aquaparku vydala s malými vnoučaty, většinu ze zaplacené dvouhodinovky strávila v Paláci pokladů. Ten kromě dětských brouzdališť nabízí také bazén s umělým vlnobitím, na které zve pravidelné hlášení z reproduktoru. Rodiče s malými dětmi potěší i šikovně umístěný přebalovací pult.
Poslední část koupaliště je věnovaná výhradně odpočinku. Lidé si tam mohou zaplavat v bazénu či se ponořit do vířivky.

Občerstvení a zázemí

Hosté, kteří se v areálu aquaparku chtějí najíst či napít, mají hned několik možností. Ceny jsou poměrně nízké. V jídelně v prvním patře nabízejí studená i teplá jídla, přičemž nejdražší vyjde na osmdesát korun. Půllitr plzeňského stojí v baru u korálového útesu třicet korun.

Kromě plavání a skotačení na atrakcích návštěvníci využijí i sauny, posilovny, wellness centra nebo masáže.