V Libni se staví druhá etapa ekologického projektu X loft

Po úspěchu první fáze zahájil developer, společnost Design Development CZ, výstavbu druhé etapy svého nízkoenergetického designového projektu X loft. Díky rozumné cenové politice, dobré lokalitě a image projektu, který představuje šetrný, zdravý a moderní životní styl, je už teď prodána téměř polovina bytů této etapy.

V proluce mezi činžovními domy v pražské ulici U Libeňského pivovaru se začalo stavět v září 2009. V těchto dnech finišují dokončovací práce na první etapě projektu, která by měla být zkolaudována už v srpnu. Před několika dny zároveň začaly práce na druhé ze tří etap. Zájemci o netradiční, cenově rozumné a ekologické bydlení si vybírají mezi atypicky řešenými lofty, prostornými mezonety nebo byty s předzahrádkou. K dispozici jsou tři varianty vybavení interiéru nabízené v rámci standardu zdarma: Design, Modern nebo Extreme. Jednatel Design Development CZ, Jean Michel Kolly, představuje ty, kteří jsou nejčastějšími kupujícími: „Byty v projektu X loft nekupuje nějaká specifická skupina lidí. Zejména mladí, ambiciózní, nekonformní lidé, kteří preferují ekonomické a ekologické bydlení, vyhledávají lofty, které v sobě spojují jistou avantgardu s komfortem bydlení 21. století. O mezonetové byty mají zase většinou zájem rodiny s dětmi.“

X loft získal jako první rezidenční projekt v České republice stříbrný certifikát v hodnocení úrovně kvality budov, který uděluje Technický a zkušební ústav stavební Praha ve spolupráci s ČVUT. Použitá metodika SBToolCZ ⃰(viz níže) posuzuje budovu na základě celkem 33 kritérií udržitelné výstavby, tedy například z hlediska jejího dopadu na životní prostředí, kvality provedení, provozních nákladů, uživatelského a akustického komfortu, zdravotní nezávadnosti materiálů, managementu tříděného odpadu, dostupnosti veřejné dopravy a služeb a dalších měřítek.