V nákupním centru Tesco v Letňanech má být autosalon

Společnost Tesco dokončila přípravu poslední fáze stavby obchodního centra v Praze-Letňanech, které by se mělo rozrůst o autosalon a pobočku řetězce rychlého občerstvení McDonald's. Letňanské nákupní centrum Tesco je s plochou 125 tisíc metrů čtverečních největším obchodním komplexem v Česku.

„Záměrem je výstavba zařízení rychlého občerstvení pro společnost McDonald's a stavba komplexu autosalonu pro prodej osobních vozů,“ stojí v oznámení, které společnost Tesco zaslala úřadům. Autosalon je projektován jako zčásti dvoupodlažní, přičemž rozměry půdorysu objektu mají činit 102,5 a 45 metrů. „V areálu autosalonu bude probíhat prodej nových vozidel a jejich servis. Předpokládá se prodej zhruba 1000 automobilů za rok,“ uvedlo Tesco.

V letňanském obchodním centru, ve kterém pracuje přibližně 500 lidí, je kromě hypermarketu Tesco a velkoprodejny Kika zhruba 200 obchodů a dvě desítky kaváren, barů a restaurací. Lidé v areálu najdou také multikino, bazén a hokejový stadion. Britská společnost Tesco na tuzemský trh vstoupila v roce 1996 a nyní v Česku provozuje přes 210 obchodů, 18 čerpacích stanic a sedm obchodních center. Na loňském žebříčku 50 největších obchodníků, který sestavila společnost Incoma GfK a časopis Moderní obchod, obchodnímu řetězci Tesco Stores ČR s odhadovanými tržbami 45 miliard korun připadlo první místo.