V Nymburce přibudou další cyklostezky

Zastupitelé rozhodli o vybudování dalších stezek.

Nymburští zastupitelé už v roce 2003 schválili projekt, kterým by se postupně prodloužily úseky bezprašných cyklostezek ve směru na Poděbrady. Dnes má okruh mezi oběma městy dvacet kilometrů.

A právě za jasnou podporu cyklostezkám, spojenou s aktivní propagací cykloturismu se Nymburk čerstvě umístil na druhé pozici celostátní soutěže měst a obcí, které se cíleně věnují rozvoji cyklodopravy a cykloturistiky.

„Dostali jsme odměnu ve výši 75 000 korun. Peníze půjdou na další mobiliář cyklostezek,“ vysvětluje Vlastimil Janda z nymburského úřadu.

„Raději budeme sami investovat do klasických laviček, než abychom využili nabídku těch sice bezplatných, které však slouží jako nosiče reklamy. Myslím, že reklama nemusí být všude,“ dodává Janda
V Nymburce už také mají jasné plány na další rozšíření.

„Teď už jen čekáme, jak dopadneme s grantem. Na jaře 2010, bychom chtěli posunout cyklostezku asi o dva kilometry až na konec katastru směrem na Kostomlátky. Naším cílem není rozvíjet cyklistiku jen jako turistiku. Chceme, aby cyklistika byla plnohodnotnou součástí dopravy ve městě,“ vysvětluje Janda.