V opeře Čert a Káča zpívá dcera Veleho i moderátorka Kociánová

Premiéra představení se odehrála 29. května. Další představení je naplánováno na 13. a 16. června.

Kdo by neznal příběh hubaté Káči, která vyskočila na záda čerta a nechtěla se ho pustit. A chytrost ovčáka, který ji nakonec zachránil z pekla. Příběh zpracoval jako operu i Antoním Dvořák a nyní s ní přichází liberecké Divadlo F. X. Šaldy. Zlidovělý příběh uvedlo v premiéře koncem května, dvě představení připravilo na červen.
V hlavních rolích představení se objeví sólisté opery divadla. Mexický rodák Rafael Alvarez, mezzosopranistky Kateřina Jalovcová nebo Blanka Černá. Hostující Martina Kociánová, kterou mohou mnozí znát jako moderátorku. Poprvé čeká divadelní zkušenost ve zmíněné opeře Adélu Velovou, dceru známého operního pěvce Luďka Veleho, v roli polepšené kněžny.
„Mé zkušenosti s operou jsou zatím jen školní. Na konzervatoři jsme nastudovali díla menšího rozsahu. Na HAMU jsem zpívala Agafju v inscenaci Ženitby Bohuslava Martinů,“ uvedla Velová v rozhovoru pro divadelní
web. Roli kněžny v libereckém představení dostala proto, že zaujala svým zpěvem šéfa opery i ředitele divadla. Na představení se Velová prý moc těší. Splnil se jí prý její velký sen.