V porotě Dětské noty zasedne i zpěvačka Ewa Farna

Dětská nota, 36. ročník soutěžní přehlídky nových písní, které jsou určené malým posluchačům a které interpretují děti z boleslavského sboru Paprsek, se koná od 9. do 13. listopadu.

Začíná pondělním koncertem v sále Škoda Auto Muzea v půl deváté ráno. Více než hodinové vystoupení děti z Paprsku zopakují do pátku ještě desetkrát.
Nejdůležitější bude ovšem jeden ze středečních koncertů, kdy zasedne porota a přijedou se podívat autoři písní. Těch přihlásilo dvaačtyřicet hudebníků čtyřiapadesát. Do finále postoupilo deset písní, mimo jiné Ségra s textem Ondřeje Suchého, Pandy Fanda Matina Kučery nebo Ponorka s hudbou Beaty Hlavenkové, jež skládá třeba pro zpěvačku Lenku Dusilovou.
Z finálových písní tři nejlepší vybere pětičlenná porota. Letos v ní zasedne a ceny v podobě finančních odměn na pódiu předá také Ewa Farna. „Je nám nakloněná a akci velmi přeje,“ říká sbormistr Paprsku Milan Klipec.
Ten se momentálně nejvíc obává chřipkové epidemie, která by mohla narušit nazkoušený program. Písně totiž živě zpívají děti ze sboru, vedle náctiletých sólistů také předškoláci. Všichni i tančí.
„Loni jsem se byla na Notě jen podívat, letos budu poprvé zpívat,“ těší se sedmiletá Magdaléna Pohlová, i když je ze zkoušení každou sobotu a neděli dopoledne v tělocvičně 2. základní školy už unavená. „Jsem zvědavá, jak to zvládne. Budou mít dva koncerty denně, ve středu tři. To je docela zápřah,“ říká její matka Lucie.
Letos mají písně společný motiv vody, diváci tak s Paprskem vyrazí hledat ostrov Harmonie. Doprovodí je živá kapela, na výpravě se podílí návrhářka a finalistka SuperStar Petra Páchová. Pro veřejnost je určený koncert ve středu od pěti hodin odpoledne.