V sobotu vypukne bigbít pro Beroun

V berounském Music clubu U Jelena vystoupí v sobotu 18. prosince čtyři berounské rockové skupiny. Velký návrat chystá skupina Moped.

Hudební klub nad hostincem U Jelena, v Berouně známý jako Jeleň, přerušil před nedávnem provoz. Jeho novou etapu by měl nastartovat 18. prosinec. Během rockového večera tam zahraje berounské skupiny Black Hill, Moped, Gutalax, Metallica revival Beroun a T.Ř.Y.
„U Jelena už jsme vystupovali a koncert se z našeho úhlu povedl. Bude pro nás ctí zahrát si při tomhle berounském festivalu,“ řekl Pavel Veselý z berounské bigbítové skupiny T.Ř.Y. aneb Těžko Říct Yak.
Rock for Beroun má být prvním ročníkem zimního festivalu právě pro muzikanty z Berouna a blízkého okolí.
Pořadatele k téhle akci motivoval divácký úspěch festivalu Rock for revolution. Ten ve spolupráci s městem Berounem uspořádal loni ke dvacátému výročí od sametové revoluce Vojtěch Hubinger z Mopedu.
„Akce měla obrovský úspěch u diváků. Není však ve finančních možnostech města, pořádat volně přístupné festivaly každým rokem. Proto jsme přivítali nápad udělat festival berounských kapel v menším měřítku. Hudební klub U Jelena se k těmto účelům jeví jako ideální,“ řekl starosta města Tomáš Havel.
První kapela nastoupí na pódium v osm hodin večer. Pořadí vystupujících se tvoří. Velký comeback chystá berounská legenda Moped.
„Zkoušíme, cvičíme a těšíme se,“ řekl Vojtěch Hubinger, který stál za úspěchem Mopedu v dobách jeho největší slávy, kdy basovou linku držel Vilém Čok z Pražského výběru.

Moped zahraje čokárny

Na toto období bude chtít kapela nyní navázat. „Kromě nových věcí budeme hrát největší hity právě z našeho období s Vildou. Pracovně těm songům říkáme čokárny,“ dodal Hubinger. Hodně si od koncertu slibují také představitelé dobře rozjeté berounské Metalliky. „Těšíme se moc. Doporučujeme všem koupit lístek v předprodeji. Podle informací je zájem veliký, tak aby pak nebyli smutní,“ uvedl berounský James Hetfield alias David Palivec. Stejnou výzvu poslali svým fanouškům členové v Berouně stále populárnější cross over kapely Black Hill. „Bude to jízda, přijďte všichni,“ řekl zpěvák skupiny Šimon Král.
Vstupenky v ceně šedesát korun jsou v předprodeji na klasických místech. K dostátní jsou také v Army Shopu v Pivovarské ulici.