V Thajsku ho šili bez anestetik

Roman Sedlačík, šéftrenér Thai Box Hodonín, opět odlétá do Thajska. Naposledy se v asijské zemi připletl k jedné z demonstrací.

Na Thajsko šéftrenér hodonínských thaiboxerů Roman Sedlačík nezanevřel. A to přesto, že tam při poslední návštěvě utrpěl při pouliční potyčce zranění. „Byla to spíš náhoda, trefila mě lahev, když jsem se přimotal k nějaké demonstraci,“ říká Sedlačík, který koncem června opět odlétá do země, kterou cloumají nepokoje.

Jak dlouho se zdržíte? Zhruba tři měsíce. Letím znova do Pattaye, kterou thaiboxeři vyhledávají. Jsou tam výborné podmínky pro přípravu.

Vaše zranění z poslední návštěvy ukazuje, že nejedete do země, kde je bezpečno. Nemám obavy, ty nepokoje jsou médii hodně zkreslené. Protestuje jen hrstka lidí. Ale je pravda, že z místních je cítit taková beznaděj, nevědí, co bude dál. Vyjadřují svou nespokojenost. Tenkrát vzduchem létaly nejrůznější předměty. Já, protože jsem byl mezi Thajci nejvyšší, jsem to schytal. Nic vážného. Jen byl trochu problém s ošetřením, protože se zrovna slavil thajský nový rok, svátek vody.

Co to znamená? A sehnal jste vůbec doktora? Znamená to, že skoro všechno je zavřené, lidé slaví a polévají se vodou a házejí na sebe pudr. Doktora jsem nakonec sehnal, jednoho staršího Američana. Jenže neměl anestetika, takže jsem s sebou trošku cukal. Doma se to ale muselo spravit, začalo mi to hnisat.

Tentokrát jedete do Thajska i s vaším svěřencem Jakubem Steidlem. Co on tam bude dělat? Čekají ho těžké zápasy. Ale zvládne to. Jakub se neuvěřitelně zlepšuje. Není divu, je to profík, v republice už jsou jen dva. Thajskému boxu dává všechno, trénuje třikrát denně.

Vyznamenal se nedávno i v amatérské lize, kdy knockoutoval Poláka Chicheckého za dvě minuty. Původně měl přijet jiný Polák, Kalisz, ale ten se zranil. Bylo vidět, že tady ten je úplně někde jinde. Sice tvrdil, že už trénuje sedm let, ale moc dobře připravený nebyl. Jakub mu nakonec zlomil nos. Trochu mě naštval, protože jsem čekal delší zápas. Musel jsem ho brzdit, Kuba ho chtěl dobít. Na internetu jsem pak četl, že Polák použil velice zvláštní bojovou techniku, když nosem zaútočil na Kubovo koleno.

Ještě před odletem do Thajska čeká Steidla zápas v pražském hotelu Hilton. Bude to mít složitější? To určitě. Ale nemám strach, zvládne to. Spíš se bojím, aby se nezranil. Hned potom totiž odlétáme. Snad všechno dobře dopadne.