Valcíři ladí formu na jaro

Fotbalisté Frýdku-Místku nabírají fyzickou kondici. Mají za sebou i několik přípravných zápasů.

Frýdecko-místečtí fotbalisté zahájili na začátku ledna zimní přípravu zaměřenou především na fyzickou kondici. V druhé půli ledna si ji zpestřili čtyřdenním soustředěním v Luhačovicích. Kromě toho už sehráli řadu přípravných utkání, ve kterých zatím nepoznali hořkost porážky. „V přípravě jsme ještě neprohráli. Remizovali jsme s druholigovými celky Opavou a Hlučínem. Vítkovice jsme dokonce porazili, ale pořád jsou to jen přípravné zápasy. Určitě z nich nemůžeme dělat žádné závěry,“ varuje před přeceněním výsledků z těchto utkání trenér frýdecko-místeckých fotbalistů Oldřich Machala. Trenér Machala si spolupráci se svými svěřenci v probíhající zimní přípravě zatím pochvaluje. „Přístup všech hráčů jak k tréninkům, tak k zápasům je perfektní. V přípravných duelech se všichni jevili velmi dobře. Jenom nás momentálně tíží zranění. Někteří se tak kvůli nim s námi zatím nemůžou připravovat,“ konstatuje Machala.

Povedené soustředění v Luhačovicích

Čtyřdenní soustředění v Luhačovicích pomohlo valcířům jak nabrat fyzickou kondici, tak dostat se do psychické pohody. „Všechno, co jsme si naplánovali, jsme splnili. Bylo zaměřené především na kondici. Hráči opravdu tvrdě dřeli. Měli jsme tří fázové tréninky. Do Luhačovic jezdí i ligová mužstva, takže soustředění proběhlo na špičkové úrovni,“ uznale pokyvuje hlavou Machala. Kromě fyzické kondice se fotbalisté samozřejmě zaměřují i na další činnosti. „Pracujeme především na obranné fázi, protože jsme na podzim dostali hodně hloupých gólů. Většinou po individuálních chybách. Doufám, že už se to nebude v druhé polovině sezony opakovat. Do novin bych nechtěl říkat, jak budeme na jaře hrát. Rozhodně však pracujeme i na útočné fázi,“ nastínil své záměry Machala.

Mužstvo posílí několik fotbalistů

Současný třetiligový kádr by měla posílit řada kvalitních hráčů. „Na jaře budou frýdecko-místecký dres oblékat obránce Radim Krása z Fulneku a defenzivní záložník Radim Grussmann. Druhý jmenovaný je kmenovým hráčem Baníku Ostrava, ale kdysi už u nás působil. Tehdy ještě v dorostu,“ představuje nové tváře sportovní ředitel klubu Radomír Myška. Výše jmenovaní fotbalisté by však nemuseli být jedinými posilami. „V jednání je ještě útočník Hlučína Hynek Prokeš. Byl by pro družstvo ohromným přínosem. V přípravě se blýskl především hattrickem do sítě Hranic. Věříme, že se s Hlučínem dohodneme a Prokeš tak posílí naše řady,“ popsal situaci kolem další případné akvizice Myška.