Ve hře je další titul. Dočkají se Vary?

Nohejbalová sezona začala, Liapor Karlovy Vary chce znovu na trůn.

„Rádi bychom do ligy vstoupili vítězně a také jsme pro to celou zimní přípravu dělali maximum,“ říká František Veselý, vedoucí karlovarského týmu. A nejen do nového ročníku. Liapor by měl napravit poslední sezonu, kdy poprvé v historii nehrál o medaile, nýbrž o záchranu. Karlovarský klub získal první titul v roce 1994, druhý 1999, třetí 2000, čtvrtý 2001, pátý 2002 a šestý 2005. V roce 2007 byl naposledy ve finále a od té doby na výraznější úspěch čeká. V přípravě na nový ročník mužstvo absolvovalo ve dnech 12. až 14. března tradiční předsezonní soustředění v Rotavě, kde z kádru chyběli jen Tomáš Bíbr s Jakubem Medkem, kteří byli na srazu národního mužstva, a novopečení debloví mistři republiky Karel Bláha s Vladimírem Babkou. „I v téhle sestavě soustředění splnilo svůj účel. Hlavní náplní byla herní příprava, při které si všichni dosyta ověřili své dovednosti s balonem, a přínosné byly i společně strávené dva večery, při kterých se plánovaly sestavy a upřesňovaly výkonnostní cíle pro blížící se sezonu,“ uvedl Veselý.

Další titul pro Liapor

Příprava na nový ročník extraligy vyvrcholila účastí na Austin Cupu ve Vsetíně, kde poslední březnovou sobotu startovaly hned dvě trojice SK Liapor. Až tady se měla sestava hodně přiblížit té zahajovací v extraligové premiéře s Šacungem. „Čestnou výjimkou byl jen Jakub Medek, který do Vsetína jel jako člen reprezentační trojky českých juniorů.“ dodává karlovarský vedoucí. 23. srpna 2008 získala trojice Jan Vanke, Karel Bláha, Michal Kokštein republikový titul v nohejbalu na domácích kurtech. Od té doby čekal karlovarský SK Liapor na další individuální úspěch marně.
Až do začátku března. Čtyřicetiletý Karel Bláha společně s karlovarským novicem Vladimírem Babkou, jež přestoupil ze Sokola Břve, vyhrál čtyřicátý ročník republikového šampionátu dvojic. Byli nejlepší ze čtyřiadvaceti dvojic. Byl to jeho pátý republikový titul ve dvojicích, první získal v roce 1993 s Kubínem a Vanyou. Na svém prvním republikovém šampionátu Karel Bláha startoval už v roce 1988, s Veselým a Kubínem byli čtvrtí.
Republikový titul získala dvojka, která spolu asi nikdy nehrála. „Je to tak, hráli jsme vedle sebe s Babkou v soutěži vůbec prvně a ani v tréninku jsme toho spolu moc nenahráli, snad jednou nebo dvakrát,“ potvrdil Karel Bláha a dodal: „Až jsem se sám divil, jak nám to šlo, rozuměli jsme si, jako bychom spolu hráli celá léta.“