Většina Američanů alespoň dočasně utíká z Facebooku

Facebook

Facebook Zdroj: Repro Zive.cz

Výzkumníci z amerického Pew Research nedávno zveřejnili výsledky telefonického dotazníku, který položili tisícovce respondentů z USA. Ptali se jich na Facebook. 67 procent Američanů na webu je podle průzkumu zároveň i na této sociální síti, číslo se však prý v průběhu času výrazně mění, Pew Research totiž zjistil, že si uživatelé v USA stále častěji dopřávají pauzu. 61 % amerických uživatelů Facebooku podle průzkumu v minulosti Facebook opustilo, ale většina se nakonec zase vrátila.

Nejčastějším důvodem dočasného odchodu ze sociální sítě byl nedostatek času a jednoduše to, že sociální sítě už možná tolik nebaví jako před lety, kdy přinášely něco opravdu nového. 38 % amerických mladých uživatelů si dalo letos předsevzetí, že na Facebooku stráví méně času než loni.

Jedná se v každém případě pouze o výsledky dotazníků a pravda tedy nakonec může být úplně jiná. Přesto stojí za zamyšlení otázka, jestli jsou sociální sítě opravdu lineární budoucností a budou zde už opravdu navždy, nebo je to jen další trend a uživatelé se po několika letech výrazné aktivity na webu opět stáhnou do svého soukromí, respektive koncept Facebooku, kterým se inspirovali i ostatní, vystřídá zase něco nového. Ostatně nejrůznější formy webových komunit, chatů a diskuzí tu jsou od samých počátků internetu.

FacebookFacebook | Repro Zive.czFacebook zůstává se svou miliardou aktivních uživatelů největším komunitním webem na světě, zatím se tedy žádná krize nekoná.

Zdroj: Živě.cz