Virtualizace se servery Lenovo jako způsob finanční úspory

ThinkServer

ThinkServer Zdroj: PR

Virtualizované serverové prostředí je dnes v segmentu velkých firem naprostou samozřejmostí, v menších a středních firmách si ještě ale hledá své místo. Při správném provedení však dokáže virtualizace firmám přinést mnoho výhod, jako je snazší systémová správa či menší prostorové a energetické nároky.

Servery pracující s virtualizací přináší kromě již popsaných výhod také možnost snazší migrace dat mezi fyzickým hardwarem či efektivnější využití fyzických prostředků, ať už diskového prostoru, pamětí či výpočetního výkonu. Právě díky těmto výhodám se virtualizace de facto stala synonymem pro finanční úspory. Lenovo proto uzpůsobilo své portfolio serverů pro potřeby malých a středních firem, aby přechod do virtualizovaného prostředí těmto firmám usnadnila.

Důležitým faktorem virtualizovaného serverového prostředí je totiž fakt, že je podstatně závislejší na spolehlivosti výpočetní platformy, na které běží. Nevhodně zvolené servery mohou celou virtualizaci jen zkomplikovat. Proto je důležité vyhledávat informace o tom, jak jsou jednotlivé servery navrženy, kolik redundantních prvků nabízejí, jak efektivně mají řešeno chlazení, ale třeba i to, jaká je účinnost jejich napájecích zdrojů. Celý tento mix vlastností serveru pak musí být sladěn s ohledem na co nejlepší provozní schopnost.

Právě se svou spolehlivostí dlouhodobě vynikají servery Lenovo řady ThinkServer i System x. Rodina serverů System x byla dokonce již několik let v řadě hodnocena nezávislým průzkumem spolehlivosti serverů jako nejspolehlivější řada serverů na platformě x86 vůbec.

U serverů pro virtualizaci je však důležité soustředit pozornost i na rozšiřitelnost. V dnešní době datového boomu je zřejmé, že požadavky na diskový prostor a operační paměť budou v čase raketově růst. Škálovatelnost je další silnou stránkou serverů Lenovo jako takových, což ocení především malé a střední podniky očekávající růst svého podnikání. Dalším pozitivem pro nákup virtualizačních serverů je také fakt, že už dávno není potřeba v samotném počátku virtualizace platit za server vysoké sumy a je možné investovat do vybavení postupně.

Pokud jde o záruku a podporu v nečekaných situacích, nabízí Lenovo pro své servery základní tříletou záruku s odezvou druhý pracovní den v místě u zákazníka. U serverů řady ThinkServer i System x je možné záruku prodloužit až na dobu 5 let a rozšířit i druh zákaznické podpory.

Více informací o serverových řešeních Lenovo najdete na www.thinkserver.cz.