Volejbal v sukních v Rusku přilákal diváky, ale svaz ho zatrhnul

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: mn.ru

Volejbalistky Uraločky Jekatěrinburg narazily v ruské lize s pokusem o inovaci dresů. Dva zápasy odehrály svěřenkyně věhlasného trenéra Nikolaje Karpola v sukních, poté jim však národní federace novinku zakázala.

S nápadem přišla ředitelka klubu Valentina Ogijenková, bývalá reprezentační blokařka. Nové dresy vzbudily zájem, návštěvnost na zápasech i na webu Uraločky značně stoupla a klub tvrdí, že nezaznamenal žádné negativní reakce.

Svaz nicméně po dvou zápasech zareagoval a Jekatěrinburgu nařídil dodržovat reglement, podle nějž hráčky musejí nastupovat v tričku a tradičních šortkách. „Ještě to zkusíme, federaci jsme oficiálně požádali o výjimku. Prezident Ševčenko mi řekl, že proti tomu obecně nic nemá,“ citovala ruská média Ogijenkovou.

Na konci 90. let zkusila mezinárodní volejbalová federace FIVB v pravidlech prosadit, aby volejbalisté i volejbalistky nastupovali v elastických dresech, které zvýrazňovaly intimní partie těla. Proti této novince se však zvedla vlna odporu a FIVB poté čelila kritice, že ke změně střihu trikotů přistoupila jen proto, aby byla hra atraktivnější pro diváky.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.