Volkswagen Buggy Up!: nový člen široké řady

Volkswagen Buggy Up!

Volkswagen Buggy Up! Zdroj: Autorevue.cz

Volkswagen Buggy Up!
Volkswagen Buggy Up!
Volkswagen Buggy Up!
Volkswagen Buggy Up!
4
Fotogalerie
Značka Volkswagen ve Frankfurtu představila svůj strategický minivůz Up! ve společnosti škály odvozených prototypů.

Netřeba dodávat, jak významnou roli hraje nový subkompakt Volkswagen Up! v plánu koncernu VW Group stát se v roce 2018 největší automobilkou na světě. Podobně jako tomu bylo třeba v případě modernizovaného Renaultu Twingo pro modelový rok 2012, také VW Up! se na právě probíhajícím autosalonu ve Frankfurtu prezentoval ve společnosti celé řady odvozených modelů. Tentokrát šlo o prototypy, jejichž budoucnost v sériové produkci zatím není zcela jistá, a kromě elektromobilu Volkswagen e-Up! mezi nimi vynikla stavba Buggy Up!.

Tato studie ideově odkazuje na sérii „bugyn“ odvozených v šedesátých letech ze sériových „brouků“ první generace v Kalifornii. Dvoumístný, otevřený koncept bez bočních dveří se vyznačuje mimořádně lehkou konstrukcí s řadou výztužných prvků včetně ochranného oblouku nad hlavami cestujících. VW Buggy Up! je 3 584 mm dlouhý a 1 672 mm široký, oproti výchozímu modelu Up! je tedy o něco větší do všech směrů, světlá výška narostla o zhruba 20 mm.

Jednoduchý vozík se vyznačuje instalací pětipaprskových, osmnáctipalcových litých kol s pneumatikami Dunlop SP Sport Maxx o rozměru 205/40 R18. Jelikož jde o skutečné plážové vozítko, interiér je zcela vodovzdorný, otevřené prahy a kanálky na podlaze mají zajistit, že při případné vodní smršti nedojde k vyplavení interiéru. Ačkoli Volkswagen zatím nepotvrdil, že by s touto studií počítal do sériové výroby, jeho představitelé uvedli, že VW Buggy Up! předznamenvá celou řadu nových modelů odvozených z řady VW Up!.