Vratimovem se zřejmě prohnalo tornádo

Dopolední větrná smršť poničila kousek od Ostravy čtyři střechy a pás lesa.

Starostka Vratimova Iveta Zechová mluví o tornádu. „Šlo od Řepišť, ti, co to na vlastní oči viděli, říkají, že víry byly nejprve dva, pak se spojily v jeden,“ popisuje.
Sama viděla už jen spoušť, kterou za sebou smršť nechala. „Poničila střechu tří domů a jednoho starého stavení, taky ploty a zahradní nábytek. Vzduchem přiletěl i listnatý strom, kmen měl dole celý ukroucený, něco takového jsem v životě neviděla,“ líčí starostka Zechová. V katastru vedlejší obce Řepiště položil vítr šedesátimetrový pás lesa.
„Policisté okamžitě zorganizovali pátrací akci mezi polomy zasaženého lesa. Nikoho zraněného nenašli. Kolem jedenácté hodiny byla akce ukončena. Na místě zasahují dobrovolní hasiči a pomáhají s odklízením škod,“ uvádí policejní mluvčí Petr Svoboda.
Jak dodává, lidé z Okrajové ulice měli velké štěstí. „V jednom domě se propadl sádrokartonový strop, spadl na paní, naštěstí je vpořádku. Jsem ráda, že se nikomu nic nestalo,“ říká starostka.
Na místě už byli i odborníci na statiku. „Zatím se zdá, že to bude vpořádku, budou potřebovat jen novou střechu. Naštěstí mají domy pojištěné,“ dodává Zechová.