Vsadila na fialovou. A získala titul mistryně

Na veletrhu World of Beauty v Praze zvítězila v líčení Eva Legutová. Čerstvá mistryně sklízí jeden úspěch za druhým.

„Namalovala jsem se kvůli vám, abyste se mě nelekla. Jinak se moc nelíčím,“ říká Eva Legutová. Kosmetika je její původní profesí a zůstala jí věrná dodnes. Už šestadvacet let.
Vystudovala odbornou školu ve Vizovicích, vizážistice se věnuje asi šest let.

Ve stylu Moulin Rouge
Sbírá jedno ocenění za druhým. Loni skončila na mistrovství světa v make-upu v Německu šestá. „Chtěla jsem obhájit aspoň třetí místo. Jenže tam to probíhá jinak než u nás, nelze se dopředu připravit. Sedmdesát procent úspěchu je v modelce a ty se na této soutěži losují. Když jsem si vylosovala tu svou, chtěla jsem to vzdát. Modelky by měly být vždy krásné a tam byly mezi nimi velké rozdíly,“ říká Legutová. Mistrovský titul, který získala minulý měsíc, je pro ni nejcennější. Vyhrála díky zručnosti, nápadu a originalitě. Téma letošní soutěže znělo: Moulin Rouge. Všechno muselo ladit - líčení, kostým, účes, nehty, šperky.
„Do klasického pojetí jsem se snažila vnést i současný styl. Letošním trendem je fialová barva, tak jsem pojala do fialova celé líčení včetně rtů,“ prozradila Legutová.

Měla by se líčit každá
Získaný titul je pro ni spíš osobním oceněním než výhodou do další praxe. „Na soutěžích musí vizážistky ukázat co umí a ne jak líčit běžné zákaznice,“ tvrdí Legutová.
Ona sama se na každý den nelíčí téměř vůbec. „Pokaždé si jen upravím obočí a dám lesk na rty. Čím jsem starší, tím se líčím méně a rychleji. Jako mladá jsem stála hodinu před zrcadlem, teď mi stačí tři minuty,“ prozradila Legutová.
Dodává ale, že ženy by se měly líčit. „Podtrhne to jejich osobnost, zakryje špatné a zvýrazní hezké,“ radí Legutová.
Nikdy ji nenapadlo vizážistikou se živit. „Mám svůj kosmetický salon a tak mi to vyhovuje. Když k tomu mám ještě vizážistiku, není to aspoň taková rutina. Mistrovský titul je pro mě tečkou za soutěžemi. Teď už to přenechám dceři,“ svěřila se Legutová.