Vyšly dvě publikace. Jedna o osobnostech na Hranicku, druhá o řemeslech na Hranicku

Publikaci o osobnostech na Hranicku "Zeptejme se našich předků" a publikaci o řemeslech na Hranicku "Probuďme v sobě zručnost našich předků" vydal v těchto dnech mikroregion Hranicko ve spolupráci s Hranickou rozvojovou agenturou.

Publikace „Zeptejme se našich předků“ nabízí informace o významných osobnostech obcí mikroregionu Hranicko, a to o lidech, kteří se zde narodili, žili, významně působili či zanechali stopy. „Cílem publikace nebylo zmapovat všechny významné osobnosti na Hranicku, ale i z menších obcí vyzdvihnout osobnosti místně významné,“ informovala v tiskové zprávě manažerka Hranické rozvojové agentury Michaela Škrobánková.

Publikace „Probuďme v sobě zručnost našich předků“ mapuje historii a současnost řemesel na Hranicku. Čtenář se v ní může dozvědět zajímavé informace o tkalcovství, řezbářství, mlynářství, kovářství, pečení tradičních koláčů, zdobení kraslic a dalších řemeslech. Část nákladu bude distribuována členským obcím Mikroregionu Hranicko. V elektronické verzi jsou publikace k dispozici na stránkách www.regionhranicko.cz.

„Obě brožury jsou výstupem projektu Za poznáním Mikroregionu Hranicko, v rámci kterého vyšla i kuchařka Ochutnejme Hranicko, která se dočkala velkého úspěchu. Projekt podpořil Program rozvoje venkova Olomouckého kraje,“ uvedla ve zprávě Michaela Škrobánková.