Výstavba multifunkčního COPA Centra v Praze zahájena

Investorské a developerské skupiny CPI Group a COPA Group zahajují výstavbu administrativně-obchodního komplexu COPA Centrum ve Spálené ulici v centru Prahy nad stanicí metra B Národní třída. Výstavbu projektu doprovází rozsáhlá rekonstrukce vestibulu metra, během níž bude doprava ve stanici Národní třída uzavřena. Multifunkční komplex za 3,3 miliardy korun by měl být dokončen za dva roky, oznámila společnost CPI.

„Přípravné práce na projektu se posunuly do další fáze a s uzavřením stanice metra Národní třída může začít i výstavba administrativně-obchodního centra,“ uvedl projektový manažer CPI Group Petr Beránek. Komplex ve Spálené ulici nabídne moderní kanceláře, nákupní galerii a nové byty nad zrekonstruovanou stanicí metra Národní třída, v napojení na obchodní dům MY.

Generálním dodavatelem stavby komplexu je společnost Metrostav. „Stavební náklady komplexu, včetně části vestibulu stanice metra B Národní třída, dosahují 1,5 miliardy korun,“ upřesnil Beránek. Nový vestibul se stane součástí suterénu komplexu COPA Centra. Výstup z metra bude zajištěn současně do nákupní galerie i do Spálené ulice.

Copa centrum již mělo původně stát, o několik let se pozdrželo kvůli rozhodování ministerstva kultury ohledně památkové ochrany gotických sklepů, jež se v lokalitě objevily.