Webový prohlížeč Google Chrome míří na zařízení s Androidem

Google Chrome

Google Chrome

Je tomu již tři roky, co Google představil operační systém Android a webový prohlížeč Google Chrome. Android si od svého uvedení vydobil nezastupitelné místo na trhu s chytrými telefony a Google Chrome se stačil zabydlet na zhruba 16,2 procentech osobních počítačů. Tudíž oba produkty můžeme označit za úspěšné.

Ačkoliv oba pocházejí z dílen Googlu, k jejich vzájemné integraci nedošlo. Ostatně tato skutečnost se často stávala důvodem kritiky ze strany uživatelů vlastnících tablety s Androidem.

Nyní se však blýská na lepší časy. Na internetových stránkách Chromium Code se objevil velmi zajímavý příspěvek, který potvrzuje úspěšnou portaci Google Chrome na operační systém Android. Další informace hovoří o přítomnosti většiny základních funkcí, na jaké jsme zvyklí z desktopové verze. Můžeme se tedy těšit na stejné grafické rozhraní, podporu Skia 2D grafické knihovny či podporu rozšíření.

Další překvapení by mohlo dorazit v podobě podpory Chrome webstore. Termín představení zatím neznáme. Je však velmi pravděpodobné, že se tak stane 11. října na CTIA 2011 v San Diegu. To hodlá Google společně se Samsungem představit horké novinky ze světa Androidu. Spekulace hovoří o uvedení očekávaného smartphonu Nexus Prime společně s novou verzí Androidu 4.0 s kódovým označením „Ice Cream Sandwich“, která by mohla již zmíněný Google Chrome využívat jako defaultní prohlížeč.