Weiner zcela ovládl náročný triatlon

Rekordní počet účastníků se potil při osmém ročníku Krušnoman MTB Triatlon Lom 2009.

Litvínov, Lom / Letošní ročník byl oproti minulým jiný, co se vzdáleností jednotlivých částí závodu týče. Na zkušené borce i na naprosté amatéry čekala plavecká trať na Oprámu za Koldomen dlouhá šest set metrů. Cyklistický úsek meřil pětadvacet kilometrů a přednost před silničními koly dostala kola horská. „Aktéři jeli od Oprámu na Loučky, odtud po žluté turistické značce směrem pod nejvyšší vrchol východní části Krušných hor, Loučná 956. Následoval sjezd k vodní nádrži Fláje a odtud po staré silnici na Dlouhou Louku a silničním sjezdem do Lomu,“ řekl ředitel závodu Tomáš Langhammer. Závěrečnou částí byl šestikilometrový běh v okolí Lomu.

Atraktivní podnik měl za úkol přilákat co nejvíce lidí, což se organizátorům povedlo. „Loňský účastnický rekord 42 lidí se letos posunul na 67 účastníků,“ pochlubil se Langhammer.

V kategorii mužů oslavil vítězství Jan Weiner z oddílu Team Louny. Za sebou nechal druhého Zdeňka Tůmu z Vanamam Kladno a třetího Matěje Zahálku z K3-atlon team Litvínov. „Jel jsem tam, protože to je můj oblíbený závod. Už jsem ho v minulosti několikrát vyhrál,“ přiznal Jan Weiner, který díky triumfu zaznamenal již třetí výhru za sebou. „Bál jsem se sice horského kola, které bylo poprvé, ale na Flájích jsem si na něm udělal dostatečný náskok. Při běhu už jsem věřil, že mě nikdo nepředběhne.“

Mezi ženami byla jasnou vítězkou Lenka Šechlová z týmu Potápěči Uhlomost. Jako druhá proběhla cílem Jana Vápeníková z Ústí nad Labem. Třetí příčka patřila Janě Smejkalové z Arrow Litoměřice.