Z ruské aplikace FaceApp je internetový hit, který znervózňuje americké demokraty

Omlazený Donald Trump trochu připomíná svého nejmladšího syna Barrona

Omlazený Donald Trump trochu připomíná svého nejmladšího syna Barrona Zdroj: Blesk/Twitter Parker Molloy

Zestárlý Daniel Radcliffe jako Harry Potter
Zajímavě s pomocí FaceAppu vypadá i zestárlý Cristiano Ronaldo
Rupert Grint jako Ron Weasley v penzi
Ruský prezident Vladimir Putin jako sešlý důchodce
Fenomenální fotbalista Lionel Messi jako starec
8
Fotogalerie

Čerstvá internetová výzva udělala z ruské aplikace FaceApp fenomén, kterým se zabývá i vedení amerických demokratů.

Ve světě sociálních sítí se začal šířit nový fenomén. Týká se mobilní aplikace FaceApp. Ta se sice do povědomí uživatelů smartphonů dostala už krátce po svém vydání na začátku roku 2017, čerstvá internetová výzva má ale tentokrát za následek rozšíření aplikace mezi ještě širší okruh uživatelů. FaceApp jim totiž zodpoví atraktivní otázku, nad kterou běžní smrtelníci obyčejně jen dumou – jak budou vypadat ve stáří?

A nejen to, FaceApp totiž umí podobných funkcí, nebo chcete-li filtrů, mnohem víc. Zvládá to i naopak – ty, kteří se důchodovému věku už blíží nebo se v něm už nacházejí, umí dokonce omladit. Nebo vás spíše zajímá, jak byste vypadali v kůži druhého pohlaví? Chcete dokonalý úsměv jako z reklamy? Atraktivní vzhled?

Aplikace přináší odpovědi a na rozdíl od alternativ, které jsou vedle aplikace v digitálních obchodech k dispozici, FaceApp ke zpracování fotografií používá technologii umělé inteligence. Především ona stojí za kvalitním a uvěřitelným výsledkem.

Jak už to v prostředí mobilních aplikací bývá, otázky vzbuzují obchodní podmínky fungování FaceAppu a vedle nich tentokrát také jeho vlastnictví.

Prohlédněte si fotogalerii:

Za obavami o soukromí uživatelů stojí skutečnost, že aplikaci vyvíjí ruská společnost s názvem Wireless Lab, především pak ale fakt, že „práce“ na přetváření fotografií neprobíhají v samotném zařízení – vašem telefonu, ale na vzdáleném serveru.

FaceApp tedy vaše fotky nejprve odešle na síť, ke které má přístup i druhá strana a až poté pomocí algoritmů začne vaše snímky upravovat. O tom, co se s originálními fotografiemi děje dále existuje skutečně naprosté minimum informací. Z tohoto důvodu vedení demokratů v USA varoval před používáním aplikace v rámci volební kampaně a nařídilo všem svým členům, kteří pracují na kampani, aby aplikaci smazali, uvádí list WashingtonPost.

Které celebrity FaceApp používají? Dozvíte se na Blesk.cz >>>