Zabijačka v Base Campu | E15.cz

Zabijačka v Base Campu

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn
Čeští horolezci se po třítýdenním půstu dočkali čerstvého masa. Odnesl to malý býček, který po svých absolvoval celou trasu dlouhou 125 kilometrů.

Trojice českých horolezců si v základním táboře pochutnala na pořádném mase. Do té doby jedla jen masové konzervy přivezené z Čech.
„Býček musel absolvovat stejný trek jako my před měsícem. Na trase však nebylo tolik sněhu, takže to měl jednodušší. Kupodivu ani moc nezhubnul a byl i celkem čilý. Na to, že byl v 5000 metrech. Až mi ho bylo líto, že jeho dny byly sečteny,“ popisuje své dojmy Libor Uher.
Kuchaři ho nechali pár hodin vydechnout. Dali mu nějaké zbytky z kuchyně a pak odpoledne už mu šli po krku.
„Bylo zajímavé sledovat, jak ho kuchař porcuje nevelkým nožíkem, který sem tam přebrousí o nějaký šutr. Všechno to dělají na koleně. Liga na ochranu zvířat by asi se způsobem porážky skotu zvaného “DZOO” nesouhlasila, ale tady jsme v Pákistánu a pravidla jsou pákistánská,“ vysvětluje předseda Horolezeckého oddílu Frýdek-Místek.
DZOO je kříženec Jaka s normálním domácím skotem.
„Je to takové menší a chlupaté a je to sudokopytník. Maso chutná úplně stejně jako naše hovězí,“ prozrazuje Uher.

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video