Zájem o golfové resorty posílil, říká manažerka tatranských hotelů Zdena Ryndová

Ryndová Zdena, ředitelka TMR

Ryndová Zdena, ředitelka TMR Zdroj: Szkanderová Michaela

Ryndová Zdena, ředitelka TMR
Na tatranské vrcholy vedou moderní lanovky.
Tatry
Tatry
Tatry
13
Fotogalerie

Místo zahraničních turistů převažují domácí. Přísné dodržování protikovidových opatření a další omezení. O tom, jak covid změnil cestovní ruch hovoří Zdena Ryndová, ředitelka hotelových služeb společnosti TMR.

V létě došlo k rozvolnění pandemických opatření. Změnila se v průběhu sezóny nějak struktura hotelových hostí  v porovnání s minulými lety?

V rámci naší hotelové sítě se zvýšil podíl Slováků a vzhledem k častějším změnám opatření se zkrátila doba rezervace pobytu. Dříve do našich horských a lázeňských resortů přijíždělo významé procento hostí z Česka, Polska a před pandemií i Izraele, ale vládní pandemická opatření pro vstup na Slovensko příjezdy zahraničních klientů velmi snížila.

Jak jste po rozvolnění situaci řešili?

Snažili jsme se, aby byla nabídka co nejatraktivnější. Pro hosty, kteří si zakoupili pobyt prostřednictvím našeho rezervačního systému, jsme například na každý den pobytu připravili jízdenky na lanovky, které jsou zahrnuty v ceně a při rezervaci pobytu předem získali navíc slevu až 25 procent, stejně jako body Gopass, které jim umožnily získat ještě více slev hned během pobytu. 

O jaký druh zábavy a relaxace byl v létě největší zájem?

Představili jsme nové koncepce zábavy a rekreace pro rodiny s dětmi v souvislosti s bohatými animačními programy CK Satur v Grandhotelu Jasná, Grandhotelu Starý Smokovec. Otevřeli jsme i hotel Akvamarin v Bešeňové. Klientům nabízíme i ubytování na Lomnickém štítu ve Vysokých Tatrách a na vrcholu Chopku na rotundě v Nízkých Tatrách, kde je možné zažít jedinečný východ slunce. Čeští zákazníci ten výhled znají z filmu Anděl na horách. Pro náročnější zákazníky doporučuji hotel Galerie v Bešeňově s bazénem exkluzivně pro hosty tohoto hotelu.

V dlouhém lockdownu byla zavřená i řada firem. Pozorovali jste po rozvolnění zvýšený zájem o podnikové akce?

Poptávka po firemních akcích opravdu převýšila běžnou předpandemickou dobu. Všem obecně chybělo cestování a zážitky. Proto se po rozvolnění lidé rozběhli na všechny strany. Velkou výhodou TMR je, že je to taková továrna na zážitky. Lidé i skupiny u nás naleznou vodní parky, saunové světy, horská střediska, pobyty v golfových resortech i bike parcích. Z nabídky našeho Gopassu si opravdu vybere každý. Na Slovensku, v Čechách, Moravě, Polsku nebo Rakousku.  

Lze porovnat situaci a zájem v zemích, kde TMR působí? 

Je to rezort od rezortu. V horských střediscích v Česku, Slovensku a Rakousku jsme po rozvolnění měli menší návštěvnost než v minulém roce. Obdobné to bylo kvůli chladnějšímu létu i v aquaparcích. Příjemným překvapením jsou naopak golfové rezorty o které je zájem větší než v uplynulých letech.