Zeher si střelecké cíle nedává

Róbert Zeher si na hřišti rozumí s Martinem Lukešem, a když má volno chodí na výlety s přítelkyní.

V úvodu Gambrinus ligy dokazuje Róber Zeher, že je platný hráč a výtečný forvard. Zeher zatím nastoupil ke každému utkání v základní sestavě a novému trenéru Koubkovi se odvděčuje hrou, na kterou ostravské publikum nebylo v jeho podání zvyklé.

Oproti minulým sezónám jste změnil herní styl. Nyní vypomáháte obráncům a nevypustíte žádný souboj. Vyžaduje to nový kouč?

Je to rozhodně stylem naší hry. Když někdo vyběhne dopředu, tak i ten hrotový hráč musí zajišťovat toho druhého. Tak to po nás trenér vyžaduje a my jsme se podle toho i fyzicky připravovali na sezonu.

A jak tedy hodnotíte úvod ligy?
První tři zápasy byly podle našich představ. Dobře jsme bránili, akorát v Olomouci to bylo ještě více o obraně, protože jsme většinu času hráli v deseti. Takže si myslím, že úvod byl solidní, i když hra nebyla někdy zrovna ideální, ale my jsme body urvali a chceme vyhrávat hlavně doma. V Jablonci se nám moc nepovedl druhý poločas, a navíc jsme dostali góly po individuálních chybách.

Jak vy sám se cítíte?
Zatím to jde. Až na ten zápas v Jablonci, kdy se mi moc nedařilo a málo jsem běhal. Trenér Koubek mi samozřejmě k tomu také něco řekl, ale já jsem sám cítil, že to nebylo ono a v dalších zápasech to chci napravit.
Příchodem nového trenéra jste údajně všichni změnili jídelníček. A nelze si nevšimnout, že jste vy osobně zhubl. Prozraďte, kolik kilo je dole?

Je to tak. Trenér měl určitou představu o jídelníčku. A já jsem zhubl asi pět až šest kilo. Musím uznat, že jsem měl něco navíc a teď se to snažím udržet.

Jak si tělo zvyklo?

Teď už ano. Ale ze začátku jsem byl docela unavený a slabý. Minimálně tři týdny jsem s tím bojoval, ale teď už je to dobré.
Fanoušci hodně mluvili o vašem výstavním gólu proti Plzni. Dá se taková věc natrénovat?

Natrénovat se to asi nedá, ale je to dobrá zbraň. Když se to trefí na vzdálenější tyč, brankář to má daleko a nedoskočí tam. Tenhle gól vyplynul ze situace a obzvlášť potěšil, protože byl vítězný.

Máte nějakou gólovou metu, které by jste letos chtěl dosáhnout?

Ani ne. My jsme zaměřeni na to, že Baník bude hrát jako jeden celek. Takové cíle si ani nechci dávat. To se může projevit i negativně v tom, že si řeknu dám tolik a tolik branek a ono to nepůjde a já se tím budu trápit.

S kterým hráčem Baníku si nejvíce rozumíte na hřišti?

Nechci jmenovat jen jednoho. Ale je fakt, že takový Martin Lukeš, kterému to strašně moc fotbalově myslí, vždy připraví nějakou přihrávku do šance. Tak asi s ním.

Jak trávíte volný čas?

Času moc není. Ale když to vyjde, snažíme se s přítelkyní odpočívat aktivně. Jako jsou různé výlety, anebo jsem zkoušel i golf, ale ten skutečně jen okrajově.