Železnice zažila první Šipkohraní

Nejlepší mušku měla Alena Procházková. Potvrdila tak skvělou formu z minulé sezony.

Do Železnice na Jičínsku se v sobotu 23. ledna sjeli šipkaři z Královéhradecka k prvnímu Šipkohraní letošní sezóny. Program akce vyplňovaly Regionální Mastery Unie šipkových organizací jednotlivců, dvojic a také dětí. V dopoledních hodinách odehráli závodníci i druhé kolo krajské ligové soutěže ženských družstev.

Na dvanácti terčích, umístěných ve dvou místnostech, a v šesti různých kategoriích se za celý den předvedlo na devadesát soutěžících. Program zahájil před devátou ranní první zápas druhého hracího dne již zmiňované ligové soutěže žen.

Krátce po desáté se do soutěžení zapojila tradičně i mládež. Hlavními body Šipkohraní pak byly Regionální Mastery UŠO dvojic, které startovaly v poledne, a především pak odpoledních jednotlivců, jejichž výsledky se započítávaly do žebříčků Mistrovství SVČ dvojnásobně.
Nejúspěšnějším účastníkem dne se poněkolikáté stala Alena Procházková z úpické Republiky. Členka nejedné úspěšné reprezentační výpravy na evropském šampionátu kralovala jednotlivkyním a společně s Lenkou Schedivou, hájící barvy žacléřského Baníku, i dvojicím.

Kategorii mužů ovládli takřka domácí borci týmu Maséři z Veselky Jičín v čele s favorizovaným Danielem Zárubou. Pouze triumf královéhradeckého páru Hynek Dočekal, Jiří Talavášek lze nazvat mírným překvapením. Pro úplnost galerie vítězů zbývá doplnit, že hlavní soutěži mládeže vévodil Marek Vávra, vložené pak Lukáš Jansta.

Ligová soutěž ženských družstev je ve své polovině. Na čele se usadily trutnovské Fčely z Baníku, které ve dvou doposud odehraných dnech ještě neztratily jediný bod. Naopak s nulou se na konci tabulky krčí Jurášky z Horní Olešnice. Druhé hradecké Vrtulky Fčelám zatím konkurují marně. I když ve vzájemných duelech byly poraženy vždy tím nejtěsnějším rozdílem 4:6. Uvidíme tedy, jak se vyvinou zbylé dva hrací dny a v nich další dvě vzájemná střetnutí. Další termín je 20. března a bude to opět ve spojení s Regionálními Mastery. Pořadatelem tentokrát bude jižní sekretariát a tak lze předpokládat, že hrací místo bude v okolí nebo přímo v Hradci Králové. Pro hráče ze severní části Královéhradecka je naplánováno druhé Šipkohraní. Na programu budou zvýhodněné turnaje Mistrovství SVČ a Luna Tour-Pohár W Sportu smíšených dvojic, a které se uskuteční v sobotu 27. března v Trutnově.