Zemřel designér Sergio Scaglietti, jeden z tvůrců slávy Ferrari

Sergio Scaglietti

Sergio Scaglietti Zdroj: Autorevue.cz

Odešel legendární designér Sergio Scaglietti, který vytvořil některé z nejslavnějších modelů automobilky z Maranella, jako byly Ferrari California, 250 Testa Rossa, 250 GTO a 750 Monza.

„Dnešek je smutný den pro Ferrari. Ztratili jsme přítele, dlouholetého spolupracovníka, muže, který měl svoje jméno navždy spojené s automobilkou, která má ve znaku vzpínajícího se koně. Opouští nás Sergio Scaglietti. Zanechává za sebou odkaz talentovaného umělce, tvůrce některých z nejkrásnějších aut naší historie. Ten, kdo měl štěstí, a znal ho tak dobře, jako jsem ho znal já, si ho bude navždy pamatovat jako přímočarého a upřímného muže, zcela oddáného své práci. Je to bolestné. Bude nám chybět.” Tato slova pronesl šéf Ferrari Luca di Montezemolo, když se zprávu o smrti 91letého Scagliettiho dozvěděl.

Ferrari 25 Testa RossaFerrari 25 Testa Rossa|nationalconfidential.comFerrari 250 Testa Rossa

Scaglietti byl velkým přítelem Enza Ferrariho. Toto přátelství se zrodilo od první chvíle, kdy Carrozzeria Scaglietti specializující se na karosářství začala spolupracovat se Scuderia Ferrari a stala se dvorní dodavatelkou firmy z Maranella.

“Patřil k jedněm z nejlepších přátel mého otce,” řekl Piero Ferrari. “Byl u mne v den, kdy otec zemřel. A zůstal se mnou po celou noc až do pohřbu. Miloval jsem ho. Bez Sergia bude můj život prázdnější.”

Carrozzeria Scaglietti byla integrální součástí Ferrari po mnoho let. Aby podtrhl jejich unikátní vztah, Montezemolo po Scagliettim pojmenoval jeden ze špičkových modelů - Ferrari 612.

Zdroj: