Ženy mají tři měsíce na to, aby zhubly

Pět žen z Karviné se Co se bude hodnotit rozhodlo zlepšit svou postavu. Přihlásily se do soutěže Postava snů.

Která žena by nechtěla vypadat hezky a cítit se dobře? Gražyna Kochová, Silvie Potišová, Andrea Tvrdá, Andrea Wesolá a Dagmar Zamarská se rozhodly s tím něco udělat. Přihlásily se do soutěže Postava snů, ve kterém mají jediný úkol – shodit pár kilogramů a vylepšit svou postavu. Mají na to tři měsíce. Úkol přihlášených nebude lehký, ale všech pět žen se na něj těší. V následujících třech měsících budou cvičit, jíst zdravě a usilovat o vítězství.

„Chci se cítit lépe a dobře vypadat. Dneska vážím sedmasedmdesát kilogramů a můj sen je dát pět dolů,“ oznamuje devětatřicetiletá Tvrdá. Loni shodily soutěžící dohromady šedesát kilogramů. „Doufám, že letošní ročník bude stejně úspěšný,“ věří organizátorka Iveta Knispelová.

Jíst i to, co chutná

Jak si mají správně upravit jídelníček, aby dokázaly zhubnout, poradí některým soutěžícím lektorka kurzů snižování nadváhy Vanda Havlová. Podle ní je pro začátek hubnutí nejdůležitější odhodlání. „Dokud si to nesrovnám v hlavě, je to jen další marný pokus,“ zdůrazňuje Havlová.

Soutěžícím doporučuje jíst pětkrát až šestkrát denně. Porce závisí na výšce, váze a také na tom, kolik má člověk za den pohybu. „V jídelníčku by neměŽeny mají tři měsíce na to, aby zhubly lo chybět jídlo, které hubnoucímu chutná. Jinak by to byla zase jenom další dieta, u které by se člověk těšil na to, kdy si bude moci slupnout něco zakázaného,“ vysvětluje Havlová.

Šestatřicetiletá Potišová se těší na cvičení. Chce ubrat centimetry na břichu, zadku a shodit deset kilo. „S váhou jsem nemívala problémy, ale manžel je skvělý kuchař, a tak šla kila nahoru sama,“ směje se Potišová. O hubnutí se už sama několikrát pokusila, ale vždy nabrala zpět shozená kila i něco navíc. Do jídelníčku teď zařadí více zeleniny a omezí tuky. „Hlavně se zaměřím na to, abych pravidelně jedla,“ slibuje Potišová.

Osmatřicetiletá Kochová jde do soutěže Postava snů už podruhé. Loni zvítězila a o totéž se pokusí i letos. „Do druhého ročníku jdu s nadějí, že to bude opět skvělá zábava. Soutěžení s jinými ženami je důvod, abych na sobě zapracovala ještě o něco více,“ říká Kochová.

Léto (a plavky) se blíží

Wesolá před čtyřmi roky pod lékařským dohledem zhubla neuvěřitelných pětadvacet kilogramů. Před hubnutím vážila šestadevadesát kilogramů. „Chtěla bych zabojovat a shodit dolů ještě osm, deset kilo. Chci mít dobrý pocit ze sebe samé a navíc léto se blíží a s ním i nošení plavek,“ připomíná Wesolá, která má k jídlu velmi kladný vztah.

„Jsem prostě holka krev a mlíko. Jsem člověk, kterému jídlo chutná, a taky hrozně ráda vařím,“ připouští Wesolá. Osmatřicetiletá Zamarská v předešlém ročníku zhubla pět kilogramů. Dnes váží devětapadesát kilogramů a chce jít až na třiapadesát. „Dříve jsem váhu zásadně neřešila, ale vzhledem k tomu, že roky přibývají, bych se ráda udržela co nejdéle v dobré fyzické a duševní kondici. A k tomu právě vede pravidelné cvičení a vyvážený jídelníček,“ míní Zamarská.

„Chtěla bych ženám pomoci, aby na sebe více myslely,“ říká Knispelová, která chce soutěžící ke cvičení motivovat i zajímavými cenami. „Výherkyně dostane komplexní relaxační balíček a fotografie od profesionála,“ dodává Knispelová.