Žižkovští zažehli naději na záchranu, klokani padají

Žižkovští hráči se radují z gólu

Žižkovští hráči se radují z gólu Zdroj: ctk/Stanislav Peska

Fotbalisté Žižkova podruhé za sebou zvítězili a stále si udržují naději na setrvání v české nejvyšší soutěži. Poslední tým tabulky dokázal otočit skóre v zápase na hřišti Bohemians 1905. Po výhře 2:1 ztrácí nyní Žižkov na „klokany“ už jen šest bodů. Do konce soutěže zbývá ještě sedm kol, ve hře je tedy 21 bodů.

„Důležité je, že nám Bohemka neodskočila. Kdyby udělali další tři body, tak by ta propast byla veliká a teď je tam čtyři nebo pět mančaftů, které o ten sestup budou hrát,“ citovala ČTK žižkovského trenéra Romana Nádvorníka. Se dvěma týmy, které jsou ohroženy sestupem, ještě Žižkov čekají odvetné zápasy.

Konkrétně jde o českobudějovické Dynamo a ostravský Baník, který po tragických výkonech mění trenéra, Pavla Maluru střídá na lavičce Radek Látal. Dalším týmem, který ještě nezažehnal hrozbu sestupu, je Olomouc a po další porážce se do tohoto klubu přidala i Bohemians 1905.

Klokani přitom byli po podzimní části v první polovině tabulky. Na jaře se jim ale vůbec nedaří a padají tabulkou dolů. „Tenhle výsledek pro nás znamená, že se budeme prát o to sestupové místo až do posledního kola. Karty jsou tak rozdané a rozlosování k tomu vybízí. Dnes jsme si to ale způsobili sami, protože jsme měli na to vyhrát,“ posteskl si po utkání se Žižkovem trenér klokanů Jozef Weber.