Zoufalý Baník vyhlíží Svěrkoše, Žižkov doma uspěl

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Fotbalisté Baníku Ostrava nedokázali ani ve třetím kole ligy zlepšit obranu a opět utrpěli vysokou porážku. Doma podlehli Mladé Boleslavi 1:4. Baník dostal ve třech zápasech 11 branek.

Vedení klubu hned po prvním kole odvolalo trenéra Karola Marka a na jeho post dosadilo Pavla Maluru. Ani s ním se ale zlepšení nedostavilo. Kouč ale nevidí hlavní problém ve špatné obraně. „Pokud někdo chce hrát ligu, musí zvládat klíčové situace. Například Šenkeřík (na snímku vpravo) ve vyložené šanci selhal, soupeř nás ale z podobných situací trestal. Přesto jsme odehráli slušné utkání a určitě jsme si nezasloužili dostat čtyři góly,“ citovala ČTK Maluru. „Máme před sebou ještě 27 kol a máme dost času a prostoru dosáhnout, čeho chceme,“ dodal.

Dobrou zprávou pro tým i fanoušky je, že bývalý útočník Baníku Václav Svěrkoš ukončil angažmá ve francouzském Sochaux a jeho dalším působištěm by měl být právě ostravský klub. „Jestli k nám přijde? Naděje umírá poslední. Který trenér v lize by nechtěl mít Svěrkoše v týmu?“ prohlásil Malura.

První prohru zažil nováček ligy Dukla, prohrála na Žižkově 0:1. Žižkovští naopak v prvním domácím zápase vydobyli první body. „Bylo pro nás důležité, abychom hned v prvním utkání nezískali minusové body do tabulky pravdy,“ řekl žižkovský trenér Martin Pulpit.