Zápisník Jana Šindeláře: Blbej únor

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Ilustrační foto
2
Fotogalerie

Hostinským není poslední dobou skutečně co závidět, shora na ně dopadá jedna rána za druhou. Jako by nestačil Babiš a protikuřák, prosazuje jistá parta ještě „suchej únor“. 

Znamená to vyhýbat se celý měsíc alkoholu. Jde o ještě horší nápad než listopadový movember.

Ten pouze podivnými smetáky pod nosem uráží estetické cítění, „suchej únor“ by mohl při masovějším rozšíření zarazit výčepním poslední hřebík do rakve. Hostinské může těšit jediné: „suchej únor“ brzy skončí, na rozdíl od Babiše.


Dobré zprávy přicházejí z hor. Skiareály praskají ve švech, což znamená, že Češi mají stále více peněz na nákladné zimní radovánky. Jenže s přetlakem lyžařů se na hory vkrádá i napětí; znát je zejména u rodin s menšími dětmi.

Řeší se zásadní otázky: Kde jsou lyže? Kdo obuje malému přezkáče? Kam zmizely rukavice? Proč táta koupil špatný skipas? A proč ujel? A další. Nikde není k rozvodu tak blízko jako pod sjezdovkou. A nikde není vidět víc týraných dětí.


A teď krátký pohled do budoucnosti. Premiér Bohuslav Sobotka jednal se saským kolegou Stanislawem Tillichem o vysokorychlostních tratích.

Po setkání pak slavnostně oznámil, že trať z Prahy do Drážďan se začne stavět v roce 2035. V tomto případě premiéra rozhodně nelze podezírat z předvolebního populismu. Nenarození cestující nemohou volit.