Zápisník Jana Šindeláře: Senior Agency

České dráhy

České dráhy Zdroj: CTK

Jihočeský expres poprvé v Českých Budějovicích.
Jihočeští strojvedoucí se museli naučit obsluhovat novou lokomotivu Škoda, aby s ní mohli jezdit do Rakouska.
Lokomotiva řady 380 v jižních Čechách běžně k vidění nebyla. Od prosince sem bude tahat nové expresy.
Expres ČD dorazil poprvé do Českých Budějovic při prezentační jízdě jako mimořádný vlak 22. listopadu.
Expresy nabídnou zázemí pro kola.
14
Fotogalerie

Ministerstvo dopravy uvažuje o zavedení zvláštních železničních tarifů pro seniory. Za symbolickou cenu roční permanentky by pak dříve narození mohli jezdit zdarma. Dopravcům by následně ztrátu dorovnával stát. Podnikatelský záměr je tak na světě. Dopravní firma na svoz a rozvoz seniorů žijící z dotací by se mohla jmenovat třeba Senior Agency.

Těžko říci, proč novináři tak urputně označují francouzského prezidentského kandidáta Emmanuela Macrona centristou. Chlapec z lepší levicově orientované rodiny byl několik let členem Socialistické strany a jako ministr hospodářství se proslavil ochranářským zákonem, který omezuje volné podnikání (východo)evropských dopravců ve Francii. Francouzské volby tak už v prvním kole dopadly špatně. Pro dopravce.

Marketér místo sládka. V čele Budvaru stane odborník na reklamu Petr Dvořák, kterému dala důvěru výběrová komise. Ve vedení národního podniku tak došlo k zásadnímu zlomu. Dlouholetý ředitel Jiří Boček je srdcař spjatý s jižními Čechami, který u piva začínal od píky. Nyní přichází globální sekáč, navíc, světe, zboř se, z Prazdroje. Tak doufejme, že neudělá z Budvaru jedenáctku vařenou z Vltavy a lehce kořeněnou chmelovými produkty.