Zápisník Marka Schwarzmanna: Výzvy a předsevzetí

Novoroční ohňostroj

Novoroční ohňostroj Zdroj: Blesk:ALEXANDR MALACHOVSKÝ

Novoroční ohňostroj v Praze, 1. 1. 2019
2
Fotogalerie

Blíží se konec roku. Období, v němž si lidé rádi říkají takové ty věci jako: „Zhubnu!“, „Už nebudu pít!“ nebo aspoň „Už nebudu tolik pít...“ Proč ale v ten jeden silvestrovský večer, a ne třeba jindy? Vždyť k dobré výzvě – či předsevzetí – chcete-li, je vhodný jakýkoliv okamžik! Tady je pár těch mých, které buď plním, nebo začínám plnit, už ani nevím odkdy. Přidáte se?

Každý rok mezi svátky dohraju aspoň jednu hru. Krmení se salátem a řízky jde totiž ještě o něco více zpříjemnit. Suchý nemusí být jen únor, stačí klidně týden. Teď před silvestrem trochu nepraktická výzva, ale suché týdny jsou snazší – a dá se jich zvládnout víc. Budu dobrý partner/manžel/táta. Tahle výzva se plní sama... Chlapi přece zrajou jako víno.

Přestanu nadávat na politiku. Nejtěžší výzva ze všech, v Česku nyní v podstatě nesplnitelná. Takže si asi dáme všeobecný pardon, o. k.? V červnu zaběhnu pětikilometrový Spartan Race v Kroměříži. S kamarády – také kancelářskými krysami – jsme se včera hecli. Uvidíme se tam? Objednám si aspoň jedno zpravodajské předplatné. Protože dobře zpracované informace něco stojí a je konečně čas si na to zvyknout. A jestli si objednáte deník E15, tak super a dík!