Zápisník Michala Noska: Levné bydlení Krejčířů

Radovan Krejčíř

Radovan Krejčíř Zdroj: profimedia.cz

Radovan Krejčíř by zaplakal. V jihoafrickém vězení bojuje o možnost vydání do Česka, v němž jde znovu do dražby jeho vila v Černošicích. Původně se cena komplexu s několika bazény a hřišti na pozemku o dvou tisících metrech čtverečních odhadovala na 400 milionů. Nové majitele ale v předchozích dražbách kýčovitý objekt nenašel.

Aktuálně se z něj však stává atraktivní investice. Zatímco cena za metr čtvereční pražského bytu se pohybuje od šedesáti tisíc, stejná plocha v rezidenci se nabízí za pouhých pětatřicet tisíc. Z paláce krále zločinu se tak v přepočtu stává snad nejlevnější nemovitost v Praze a blízkém okolí.

Starosti má i trenér Karel Jarolím. Toho po výprasku 5:1 s ruským nároďákem vedení fotbalového svazu odvolalo z elitního postu u reprezentace. Krutý čin ale svaz Jarolímovi vykompenzoval třemi miliony korun bolestného. O jeho nástupci se vášnivě spekuluje. Mezi adepty je i fotbalová legenda Karel Poborský. Ten by mohl ukázat, že není Karel jako Karel a národní tým probudit k úspěchům.

Evropský parlament udělal radost mediálním domům. Schválil směrnici, která má dát majitelům autorských práv nárok na podíl z využití jejich děl internetovými giganty, jako jsou Google či Facebook. Pro vydavatele je to po dlouhé době dobrá zpráva.