Jana Havligerová: Omezit imunitu nestačí

Miroslav Šlouf

Miroslav Šlouf Zdroj: ctk

Díky prezidentské volbě se dozvídáme nevídané neslýchané. Podle místopředsedy ČSSD, senátora Jiřího Dienstbiera, Strana práv občanů zemanovci není strana, ale lobbistická skupinka kolem Miroslava Šloufa.

Navíc: „Byly informace, že Topolánek s Dalíkem pomáhali při financování SPOZ,“ tvrdí v rozhovoru pro LN. Předseda SPOZ Vratislav Mynář nato utrousil, že Dienstbier by se měl snažit pracovat v dresu sociální demokracie a nikoli TOP 09.

Korunu všemu pak nasadil Vít Bárta, zatím ještě neformální vůdce Věcí veřejných. Ten Dienstbiera rovnou označil
za Kalouskova agenta a dodal, že tady jisté temné síly umějí spolupracovat napříč politickými stranami od TOP O9 k sociální demokracii. Uff… Neměli by si politici kromě rozsáhlé imunity zákonem zakázat i veřejné projevy?

České školství má své desatero. Mimo jiné v něm stojí, že stát chce školám a učitelům pomáhat, aby měli čas na žáky a výuku. Hodlá také zvýšit zájem dětí o technické obory, prestiž kantorské profese i kvalitu vysokých škol. Spadl nám kámen ze srdce. Žádné novoty, tohle už slýcháme minimálně deset let.

Ostravská policie minulý pátek zadržela někdejšího radního kraje a zastupitele za ČSSD Jana Stoklasu, který se devět dní vyhýbal nástupu do vězení. Stoklasa byl právě na cestě k vazební vesnici. Do ní se pokusil dostat už o den dříve, její pracovníci ho však nepřijali, bylo po pracovní době. Věznice přijímá odsouzené od 8.00 do 16.00 hodin. Čackým strážníkům díky, Stoklasa je fakt nezodpovědný. To si nemohl zjistit, jak to ve věznicích chodí?

Jiří Dienstbier: Nechci vést ČSSD ani zakládat novou stranu