Jana Havligerová: Politika po česku

Jana Nagyová

Jana Nagyová Zdroj: ctk

Ředitelka premiérova kabinetu Jana Nagyová je podle rozhovoru, který deníku Dnes poskytl olomoucký státní zástupce Ivo Ištvan, takový vedlejší produkt vyšetřování lobbistů. Policie totiž cílila na Romana Janouška, Tomáše Hrdličku, Ivo Rittiga a další. Aha, tak proto jsou skoro všichni jmenovaní na zahraniční dovolené.

Nač spěchat s jejich zadržením, nakonec když na to přijde, se vždy dá případně požádat o jejich vydání. S tím máme bohaté zkušenosti.

Šéf útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta pro změnu oznámil, že jeho lidé mimo jiné zabavili sto dvacet až sto padesát milionů korun v hotovosti a k tomu i desítky kilogramů zlata. A dál? Nejspíš si máme hodit mincí, abychom se dozvěděli, jestli detektivové v pobočce Komerční banky na Václavském náměstí prohledávali ty správné bezpečnostní schránky.

Na závěr netradičně breaking news. Útvar, jehož název z důvodů předběžné opatrnosti nesdělujeme, chystá další velkou realizaci. Podle nezaručených informací z politických kruhů je v hledáčku detektivů bývalý zákonodárce Jiří Šlégr (Lev 21), který se v pátek vzdal poslaneckého mandátu. Policejní složky k aktivitě vyburcovalo jeho prohlášení, že z politiky odchází do „čistého sportovního prostředí“. Toto tvrzení vzbudilo podezření, že musí jít o úplatek.

Pracovní verze jsou dvě. První: uplácel litvínovský hokejový klub, v jehož dresu Šlégr hodlá na podzim nastoupit. Verze číslo dvě: exposlanec přijal úplatek za to, že místo ve sněmovní lavici uvolní kontroverznímu ústeckému podnikateli Petru Bendovi. Policie už ve věci zahájila úkony.