Jana Havligerová: Samopal pro prezidenta

Prezident Miloš Zeman zahájil 24. února návštěvu Libereckého kraje. Na snímku je prezident s hejtmanem Martinem Půtou (vpravo) při setkání se zastupiteli a starosty obcí Libereckého kraje.

Prezident Miloš Zeman zahájil 24. února návštěvu Libereckého kraje. Na snímku je prezident s hejtmanem Martinem Půtou (vpravo) při setkání se zastupiteli a starosty obcí Libereckého kraje. Zdroj: CTK

Že opakovaný vtip už není vtipem? Zkuste to moudro vyložit libereckému hejtmanovi Půtovi. Když se nepotážete rovnou se zlou, tak jistě s hlubokým nepochopením.

Sranda přece musí být. A tak hlava libereckého kraje předala hlavě státu, která v regionu dlí na třídenní návštěvě, samopal. Konkrétně Sudajev PPS 43, který za druhé světové války používali sovětští výsadkáři.

Palná zbraň je samozřejmě znehodnocená, k čemuž existují řádné doklady, předána byla coby soukromý dar. Oficiálně obdržel prezident sněžnice a drátěnou plastiku lva. Nebýt pilného mluvčího Ovčáčka, možná bychom se o zbrani ani nedozvěděli. To on neodolal a o „dárku vskutku originálním“ se zmínil na Twitteru.

Přísně vzato, do samopalu, který Půta pořídil za vlastní, veřejnosti nic není. To se prostě jen tak sešli dva vtipálci s podobným druhem humoru. A humor, jak známo, nemá hranice. Jen je občas pořádně hloupý.

Na Hradě přituhuje, Zeman se inspiruje v Zimbabwe