Pavel Otto: Hurá do kosmu

zápisník, Pavel Otto

zápisník, Pavel Otto Zdroj: E15

Česko je zase pozadu. Na rozdíl od některých evropských zemí nemá centrální úřad pro kosmický výzkum, míní vicepremiér pro vědu Bělobrádek. Pro začátek by stačilo, kdyby se vláda shodla na podpoře pro továrnu americké GE na letecké motory. Do kosmu můžeme vyrazit pak.

Zetor chce kromě traktorů vyrábět pásové obrněné transportéry pro evropské armády a samozřejmě i pro tu českou, která zrovna na tuhle techniku chystá zakázku. Nápad je to pěkný. Nutno ovšem podotknout, že podobné tuzemské projekty zatím moc nedopadly.

Protikorupční Transparency International bude opět sledovat výdaje partají před říjnovými krajskými a senátními volbami. Předpokládá, že nejprůhlednější bude ANO dotované svým šéfem Babišem. Jeden miliardář, jeden Agrofert, jedno hnutí. Jasné jako facka.

Ministr Jurečka chce z elektronické evidence tržeb vyjmout prodejce na farmářských trzích a další drobné podnikatele. Milé, takové předvolební. Proč to neprosadil už ve vládě nebo v parlamentu, když se o EET jednalo, šéf rezortu zemědělství nevysvětlil.

Jsou prázdniny a tak jistě potěší, že vlčí smečka u Kokořína se rozrostla nejméně o čtyři mláďata. Jen aby to s vlky nedopadlo jako s bobry. Těch už mají leckde plné zuby.