Zápisník Adély Čabanové: Dojatý Babiš

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: čtk

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Předseda Ano 2011 Andrej Babiš
Ministr financí Andrej Babiš na jednání vlády
5
Fotogalerie

Platy rostou. Ve třetím čtvrtletí nejvíc vzrostla mzda v oboru ubytování, stravování a pohostinství, a to o sedm procent. Jestli se potvrdí předpoklad, že se v pohostinství bude po zavedení EET míň platit načerno, uvidíme tu v dalších čtvrtletích přímo zázračné zvýšení mezd. Že by se kuchařům a číšníkům vedlo líp, to ale znamenat nebude.

 

Analytici očekávají, že letošní tržby obchodníků budou rekordní a že růst mezd bude v příštím roce následován růstem cen. Podle horoskopu přinese první pololetí příštího roku pozitivní energii v oblasti vztahů. Podle meteorologů bude letos o Vánocích přes den lehce nad nulou. Schválně, kdo se trefil líp.


Hostinští, kteří, jak známo, trpí, nemají na daně, mzdy a pokladny, mají novou naději. Ministr financí Andrej Babiš zašel s novináři do hospůdky v obci Pohleď na Vysočině. Vyslechl tu starosti místního starosty a hospodského v jedné osobě Jindřicha Holuba s elektronickou evidencí tržeb. Kromě hospody mají v Pohledi 73 obyvatel a selské muzeum ve statku z 16. století.

A co je důležitější, v hospodě nemají on-line pokladnu na elektronickou evidenci tržeb. Ministr byl tak dojatý, že přišel s řešením: „Tak já vám tu pokladnu třeba zasponzoruji.“ Mohl by to být návod pro ostatní hostinské v podobné situaci. Jen není jisté, jestli to bude fungovat bez těch novinářů.