Zápisník Adély Čabanové: O důležitých věcech

Libeňský most byl v noci na pátek uzavřen.

Libeňský most byl v noci na pátek uzavřen. Zdroj: David Malík

Libeňský most
2
Fotogalerie

Projekt pražského magistrátu na podporu komunitního života pod krycím názvem Uzavírka Libeňského mostu se ujal. 

Z objektu, po kterém kvůli dezolátnímu stavu nemohou jezdit tramvaje ani auta, se stal příjemný bulvár a stovky lidí z holešovických kanclů tudy denně v družném hovoru korzují na libeňskou stranu. Podle informací Zápisníku proto magistrát zvažuje zrušit tendr na opravu mostu a zadat studii, která prokáže zdravotní benefity projektu. Místo rekonstrukce se pak na mostě jen vyvěsí cedule: Nedupat! A jestli budou úředníci makat ještě víc, zřídí uprostřed mostu komunitní zahradu, aby bylo ještě líp. Zalévat se bude automaticky z Vltavy pomocí smart konviček.

Odborový svaz pracovníků peněžnictví rozjel kampaň, která má obyčejným lidem připomenout, že práce v bance není žádný med. Posuďte sami. Bankovní sektor je podle burcujícího plakátu „čtvrtý nejčastěji kontaktující Mobbing Free Institut“. No toto!

Jediný bednář ve Zlínském kraji Josef Fryzelka prozradil ČTK, že mu jdou dobře na odbyt troky. Jeho zákazníci budou aspoň vědět, jako co jsou jiní lidé podle známého úsloví blbí. Radost kazí fakt, že dotyčný bednář prodává troky pod obchodním názvem chalupářská vana. A tak blbý jako chalupářská vana nikdo na světě není.