Zápisník Davida Vagadaye: Krajské trafiky

Krajské a senátní volby

Krajské a senátní volby Zdroj: CTK

Hlasování v Jihlavě
Krajské a senátní volby
Senátní volby 2016
Předseda ANO Andrej Babiš
Andrej Babiš
13
Fotogalerie

Televize je dlouhé dny plná dramatických reportáží, velkých headlinů, zachmuřených tváří a ostrých pohledů. Co se to děje? Jsou snad povodně, začíná válka, nebo padá vláda? Ale kdepak, po volbách jen opět vznikají další zbytečné krajské pseudovlády a přicházejí noví regionální pašové.

Z průtokových miliard na školy či nemocnice se zase odloupnou nějaké ty stovky milionů na slušné platy, velké limuzíny a spoustu personálu na krajských úřadech. Hlavně že je dost trafik pro straníky. To je, oč tu běží.

Možná trochu zapadla jedna událost z velké předvolební debaty. Andrej Babiš při ní za velkého pobavení publika smrtelně vážně tvrdil, že ve zdravotnictví nepodniká. To jenom jím financovaný fond. Nechci předjímat, ale počítám, že Andrej začne brzy tvrdit, nebo už to tvrdí, že nepodniká ani v potravinářství nebo médiích. To jen Agrofert.

Naši fotbalisté zatím v kvalifikaci na svět neskórovali, a to se trefili už borci ze San Marina a Gibraltaru. Někde jsem zachytil názor, jestli bychom nemohli přijmout 11 ekonomických migrantů – fotbalistů, abychom si zase mohli pořádně zařvat góóól.

Mimochodem víte, že Sýrie porazila Čínu? Ano, fotbalisté téhle zdecimované země pokořili v Sianu před 40tisícovou návštěvou tým asijské velmoci, která do kopané pumpuje miliardy a má v ní opravdu velké ambice. Jak by asi v čínském Sianu dopadli naši?