Zápisník Jana Pavce: Fašistická matematika

Šéf Lidové strany Naše Slovensko Marian Kotleba

Šéf Lidové strany Naše Slovensko Marian Kotleba Zdroj: Archiv E15

Marian Kotleba
Šéf strany Naše Slovensko Marian Kotleba se před lety rád ukazoval v uniformě, která hodně připomínala stejnokroj Hlinkovy gardy
Vyšetřování na místě texaského masakru v Sutherland Springs
Vyšetřování na místě texaského masakru v Sutherland Springs
Vyšetřování na místě texaského masakru v Sutherland Springs
11
Fotogalerie

Slovenští fašisté z Lidové strany Naše Slovensko se po neúspěchu v krajských volbách na sociálních sítích diví tomu, jak mohl pokořitel jejich předsedy Mariana Kotleby získat v Banskobystrickém kraji 48 procent hlasů, když účast byla 40 procent. Další sečetl procentuální zisky ze všech krajů a výsledek 57,5 procenta označil za volební potenciál strany v parlamentních volbách. To jsou prostě hlavičky pro vedení země v 21. století.

Ve Spojených státech se letošní rok s masakrem v Texasu stal nejtragičtějším z hlediska počtu obětí při hromadných střelbách. Jakkoli se jedná o složitý problém, těžko rozebratelný v rozsahu jednoho odstavce, argumenty českých zastánců pořádného kvéru do každé rodiny ve světle těchto událostí ztrácejí na významu. Kde byli tenhle rok ve Státech ti hrdinové všedního dne, kteří by šílené střelce jednou ranou poslali do věčných lovišť a zachránili situaci?* Zbraní tam má přece každý dost.

Miloš Zeman se příští rok nebude jen znovu ucházet o prezidentský post, ale zjevně i o Nobelovu cenu za fyziologii a lékařství. Na tiskové konferenci uvedl, že mu o víkendu odešla cukrovka. Zbavil se jí prý velmi častou konzumací sladkých jídel. Myšlenka „vyléčení“ cukrovky ukazuje, jak moc jsou současný prezident a jeho okolí odstřižení od reality. Tak snad nebudou sázkovky muset na poslední chvíli přepisovat kurzy.


*Doplnění na základě čtenářské reakce: jak v případě texaského masakru, tak hromadné střelby v Las Vegas se na zneškodnění nebo alespoň odlákání hromadných střelců podíleli ozbrojení lidé. K masakrům ovšem tak jako tak došlo. Právě velmi snadná dostupnost zbraní ve Spojených státech může být jedním z důležitých faktorů stojících za vysokým počtem obětí hromadných střeleb.